A Pannon Rádió díjkiosztóján

A Pannon Rádió díjkiosztóján

Ünnepélyes keretek között vehették át pénteken jutalmukat a Pannon Rádió Itthon vagy! című pályázatának díjazottjai. A médiaház a nyár elején hirdette meg pályázatát, melyre több mint 300 munka érkezett.

Otthon – természetes nyugtató. Vény nélkül kapható. Kockázatok és mellékhatások
csak ennek hiányában merülhetnek fel — Fogarassy Anna írása, egyike a három fődíjas munkának.

— Jó dolog, amikor a közszereplők a médián keresztül azt az üzenetet közvetítik, hogy jó itthon lenni, de sokkal hitelesebb az, ha az emberek saját maguk kezdenek el ezen gondolkodni és fogalmaznak meg olyan mondatokat, amelyek a külföldi lét helyett az itthonmaradást szorgalmazzák — mondta Kozma Zoltán, a Pannon RTV műsorigazgatója. Hozzátette: a rádióban hamarosan hallhatóak lesznek a díjazott munkák és ha ezek csak egy kicsit is elgondolkodtatják a hallgatókat, hogy miért érdemes itthon maradni, akkor már megérte kiírni a pályázatot.

— A Pannon Rádió először hirdetett meg írói pályázatot, nem tudhattuk előre, hogy milyen sikere lesz, és nem tudtuk, hogy az embereket mennyire érdekli az itthonmaradás témája. A határidő előtt pár nappal még csupán ötven mű érkezett be, majd az utolsó napokban megindult a lavina és végül mintegy 300 írást kellett értékelnie a zsűrinek — mondta Soós Georgina, a pályázat ötletgazdája, a Pannon Rádió főszerkesztője. Kiemelte, hogy egyetelen pályaművet sem zártak ki, mindegyiket elolvasták és értelmezték. A téma túl komoly volt ahhoz, hogy bárki gondolatát, munkáját ne vegyék figyelembe. A 300 pályamű az 300 élettörténet, felfogás, gondolat, élmény vagy pillanat egy életből, 300 mű, mely szól szívhez és észhez egyaránt, vagy mindkettőhöz egyszerre. A díjazott alkotások elolvashatóak a Pannon RTV honlapján, de hamarosan hallhatóak lesznek a rádióban, később pedig a televízióban is színészek, műsorvezetők és művészek tomácsolásában.

— Szeretnénk, ha ezek a gondolatok minél több emberhez eljutnának — nyomatékosította a főszerkesztő —, ha belopóznának a fejekbe, és majd segítenének a döntésben, amikor az sorra kerül. A pályázat célja nem az volt, hogy megmondjuk az embereknek, mit tegyenek, hol éljenek, mit dogozzanak és mennyit keressenek. Nem mondjuk azt, hogy a pénz nem fontos. Arra akartuk csupán felhívni a figyelmet, hogy itthon is vannak lehetőségek és vannak olyan dolgok, melyeket nem lehet pénzért megvenni. Nem utolsósorban, itthon is érezheti jól magát az ember.

A vigaszdíjasok ajándékcsomagot kaptak, a különdíjasok 5000, a fődíjasok pedig 15 000 dináros jutalomban részesültek.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A Pannon Rádió díjkiosztóján
Szabadkai Napló
  • 2019.08.22.
  • LXXIV. évfolyam 34. szám
Facebook

Támogatóink