home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
33. Dombos Fest - a kishegyesi csoda
gyg
2012.07.11.
LXVII. évf. 28. szám
33. Dombos Fest - a kishegyesi csoda

Harmincharmadik alkalommal történt meg a kishegyesi csoda a löszfal tövében, amikor a Hegyalja utca látogatói számára néhány napra Dombossá változott Kishegyes. A kortárs művészeteknek helyt adó fesztivál az idén is gazdag zenei programot kínált a jazz, rock, blues és világze...

Harmincharmadik alkalommal történt meg a kishegyesi csoda a löszfal tövében, amikor a Hegyalja utca látogatói számára néhány napra Dombossá változott Kishegyes. A kortárs művészeteknek helyt adó fesztivál az idén is gazdag zenei programot kínált a jazz, rock, blues és világzene rajongóinak.
Az idei Dombos Fest július 5-én, a Kaláka együttes koncertjével vette kezdetét. A megnyitón beszédet mondott Horváth László főszervező és Gryllus Dániel, a Kaláka együttes frontembere, valamint a X. Vajdasági Szabadegyetem hivatalos megnyitójára is sor került.
A Hegyalja utcában csütörtöktől vasárnapig koncertek, tábortűz, borbemutató, gasztroudvar várta az érdeklődőket. A nagyszínpadon fellépett a Harcsa Veronika Quartet, Ferenczi György és a Rackajam, a Vad Fruttik, Hobo, Lajkó Félix és zenekara, valamint sokan mások. A kisszínpadon a Béla Műhely, a Balázs Elemér trió, a Dresch Mihály-Lukács Miklós kettős és a Meszecsinka együttes szórakoztatta a közönséget.
A Dombos Festtel párhuzamosan harmadik alkalommal rendezték meg július 3-a és 9-e között a Dombosi történetek - remix programját, melynek keretében kreatív írás és kritikaíró műhelymunkákon vehettek részt az érdeklődők, a Dombos Caffé során pedig írókat, költőket, színházi és filmes személyeket ismerhetett meg a közönség. Az irodalmi program egyik csúcspontjának számított a szerda délutáni biciklitúra, melynek során Aaron Blumm több tíz kerekező előtt tárta fel Dombos rejtett szépségeit, hogy a falubeliektől kölcsönvett bicajokon terepbiciklizés során idézze fel a Biciklizéseink Török Zolival című kötetének részleteit.
A 33. Dombos Fest vasárnap a Csalóka együttes koncertjével és szalonnasütéssel zárult a Hegyalja utcában. A kishegyesi csodával mindenki csordultig megtölthette a csodacsuprát, s jó adagolás esetén a jövő júliusig eléldegélhet belőle.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..