home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
110 éves a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület
DAUTBEGOVICS Zoltán
2013.02.12.
LXVIII. évf. 7. szám
110 éves a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület

A doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület február 2-án, gyertyaszentelő napján ünnepelte megalakulásának 110. évfordulóját. A közgyűlés előtt a tagság szentmisére indult. A templom bejáratánál ft. Verebélyi Árpád fogadta őket, majd szentbeszédében további sikereket kívánt nekik és humánus szervezetüknek.

Diósi Ede, a testület elnöke beszámolójából kiderült: az elmúlt évben (is) csak jelentéktelen tűzeset fordult elő a faluban, hála a tűzmegelőző tevékenységnek; csapataik jól szerepeltek a községi versenyeken; elvégezték az aratócséplő gépekés és traktorok műszaki ellenőrzését, illetve tavaly is vállalták az aratás végéig a folyamatos őrséget.
A jubileumi év alkalmából Doroszlón rendezik meg a községi tűzoltóversenyt, és részt vesznek Kupuszina, Szilágyi, Doroszló és Gombos ÖTT baráti találkozóján is.
A közgyűlésen számos díjat, elismerő oklevelet, illetve jelvényt nyújtottak át az arra érdemeseknek. Karađorđe Királyi Őfelsége Érdemrend I. fokozata kitüntetést Tancsik Ferenc kapta, aki 20 évig volt elnöke a testületnek. Ugyanebben az elismerésben részesült Gellér László parancsnok is. Az érdemrend II. fokozatát Gellér Lajos és Kovács Géza érdemelte ki, a III. fokozatát pedig Hencsár Tivadar, Mosina Krisztián, Novák Róbert, Traub Tamás és Diósi Ede. A díjakat Mile Miladinović, a Vajdasági Tűzoltó Szövetség nyugalmazott titkára adta át.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..