Köszönet Annának

 Köszönet Annának

Cseszák Zsombor koncertje a Hagyományok Házában

Az elmúlt évi balatonfüredi Prímásversenyen a délvidéki Cseszák Zsombor különdíjban részesült: a Hagyományok Házában léphet fel novemberben.

A 193. Anna-bál Prímásversenyén az elmúlt évben kilenc versenyző indult Magyarországról, Felvidékről és a Vajdaságból. A Hagyományok Háza által felajánlott egyik különdíjat — fellépési lehetőséget a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával — Cseszák Zsombor vajdasági művész nyerte. Ennek köszönhetően a prímás zenekarával, a Fokos zenekarral és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával közösen ad koncertet a Hagyományok Házában november 16-án.

Cseszák Zsombor a Fokos zenekar prímása. Tagjainak ismeretsége az óbecsei néptánccsoportban született, gimnazista korukban a zene és a közös érdeklődés kovácsolta össze az együttest. Népzenével 2009-ben kezdtek foglalkozni: akkor alakult meg a Csikós zenekar, majd 2010 őszén a Fokos zenekar. Az azóta ismertté vált csapat koncerteken lép fel, táncházakban muzsikál, tánccsoportokat kísér a Vajdaságban és Magyarországon, de számos alkalommal a Kárpát-medencén kívülre is eljutott.
Legnagyobb sikerét 2018-ban érte el, amikor a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató versenyben — hangszeres szólisták és zenekarok kategóriában — megnyerte a Döntők Döntőjét.

2019-ben a Magyar Állami Népi Együttes új bemutatóján is közreműködött a zenekar, az Ezerarcú Délvidék előadáson Cseszák Zsombor közösen muzsikálhatott a Magyar Állami Népi Együttes zenekarával. 


Előadás: 2019. november 16., szombat (19.00 Hagyományok Háza Színházterem)

 

Információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/cseszak-zsombor-fokos-zenekar-es-magyar-allami-nepi-egyuttes-zenekaranak-koncertje

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

 Köszönet Annának
Mozaik
  • 2020.05.27.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
 Köszönet Annának
Mozaik
  • 2020.02.13.
  • LXXV. évfolyam 7. szám
Facebook

Támogatóink