home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Édesebb, mint a cseresznye
Szabó Attila
2013.07.10.
LXVIII. évf. 29. szám
Édesebb, mint a cseresznye

A hagyomány szerint a szanki meggy édesebb a cseresznyénél — hallottuk a június végén immár ötödik alkalommal megrendezett szanki méz- és meggyfesztiválon.

Befejeződött az 5. Méz- és Meggyfesztivál Szankon

Patkós Zsolt polgármester megnyitóbeszédében kiemelte, hogy a kisjubileum külön ösztönzésül szolgált a település lakosságának a még színvonalasabb és még változatosabb műsor összeállítására. A rendezvény keretében sor került az idei meggykirálynő megválasztására is. A kiskunfélegyházi Tímár Zsanett lett a győztes, aki egy évig viselheti csodaszép koronáját.

A rendezvénysorozat keretében Méz és ember címmel kiállítás nyílt a művelődési házban. Az esemény a határon átnyúló IPA-program keretében valósult meg, Szank, Móricgát és Bácsfeketehegy (Szank testvértelepülése) együttműködésével, közös kulturális örökségünk, kulturális hagyományaink megőrzése érdekében, valamint a gyümölcstermesztés és méhészet szerepének erősítésére a határ menti régióban.

A bácsfeketehegyi küldöttséget Bojtos Béla polgármester és Juhász Attila, a helyi közösség titkára kísérte el, illetve Kishegyes újonnan megválasztott polgármestere, Marko Rovčanin. Képriportunkkal a fesztivál hangulatát igyekszünk érzékeltetni. A rendezvényen a többi között Guiness-rekordot kívántak felállítani: elkészítették a világ leghosszabb, 3620 méteres mézesmadzagját s a világ legnagyobb, 1000 szeletes, mézes-meggyes tortáját is — a látogatók nagy örömére —, amit közösen fogyaszthattak el.

SZABÓ Attila képriportja

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..