''Csak vezess, Uram végig, és fogd kezem...”

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

''Csak vezess, Uram végig, és fogd kezem...”

A beiktatás áldást osztó ünnepi pillanatai (Máté Lajos fotója)A szeptemberi ünnepély előtt évtizedekkel nem volt lelkészbeiktatás a balatonszabadi református keresztyén egyházközségben. A torontálvásárhelyi testvértelepülés gyülekezetének nevében nt. Gyenge Károly lelkész úr, illetve Máté L...

A beiktatás áldást osztó ünnepi pillanatai (Máté Lajos fotója)

A szeptemberi ünnepély előtt évtizedekkel nem volt lelkészbeiktatás a balatonszabadi református keresztyén egyházközségben. A torontálvásárhelyi testvértelepülés gyülekezetének nevében nt. Gyenge Károly lelkész úr, illetve Máté Lajos matematikatanár/presbiteri jegyző tették tiszteletüket Győri-Daniné Tóth Anett tiszteletes asszony beiktatásán - vállalva az együttműködési hidak továbbépítését. A belülről is felújított templomba való bevonulás, az apostoli köszöntés, a XC. zsoltárra épített fennállóének és a 370. számú dicséret verseinek elhangzása után ft. Steinbach József, a dunántúli református egyházkerület püspöke hirdette az igét, majd a megválasztott lelkipásztort ft. Nagy Csaba, a somogyi református egyházmegye esperese iktatta be. Mindezt harminc palástos lelkész igei áldása és éneke követte. Igét az új lelkésznő is hirdetett, sorzáróként pedig az első nyilvános presbiteri gyűlés vette kezdetét. Az esemény mozzanatairól Máté tanár úr nyilatkozott.
- Gyenge tiszteletes urunkon kívül a gyűlésen a fokszabadi és a siómarosi gyülekezet gondnokai, a siójutiak presbitere és az 1950-ben Balatonszabadi néven egyesített Fokszabadi és Siómaros településrészek ifjainak képviselői mondtak alkalmi köszöntőt, de küldöttség érkezett a tiszáninneni (abaúji egyházmegye - Bódvaszilas) és a tiszántúli (bihari egyházmegye - Váncsod) egyházkerületből, valamint a dél-balatoni református régióból és a helyi katolikus gyülekezeti testületből is. Az esemény gazdagításához énekével az ugyancsak helybéli Emerton- és Bartók-díjas énekművész, Lovász Irén járult hozzá. Az elbocsátó áldás, illetve a nemzeti ima előtt a 462. dicséret első versét (Csak vezess, Uram végig, és fogd kezem...) énekelte egy emberként a legészakibb területen fekvő testvértelepülésünk ünneplő lakossága, reformátussága, mellyel már javában dolgozunk a testvérgyülekezeti kapcsolataink megteremtése részletein.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

''Csak vezess, Uram végig, és fogd kezem...”
Szabadkai Napló
''Csak vezess, Uram végig, és fogd kezem...”
Riport
Facebook

Támogatóink