Őszköszöntő

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Őszköszöntő

Magdaléna néni alkotókuckójaRendhagyó módon ünnepelte meg az ősz első napját a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület alkotói közössége. Húsz évnyi ''pihenő” után rendezett újra bábszínházat berkeiben, megkülönböztetett hangsúlyt helyezve nemcsak a játékra és a sz...

Magdaléna néni alkotókuckója

Rendhagyó módon ünnepelte meg az ősz első napját a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület alkotói közössége. Húsz évnyi ''pihenő” után rendezett újra bábszínházat berkeiben, megkülönböztetett hangsúlyt helyezve nemcsak a játékra és a szórakoztatásra, hanem ezen keresztül az anyanyelvápolásra is.

Mária néni Tündérország csalafintaságait hozta magával

''Nem mozdulatlan a baba, hanem meleg kis lény, aki azzá változik, akivé akarod” -- írta ajánlójában egykoron Marék Veronika, akinek Az öt testvér című bábjátékát Dózsa Magdaléna kezdeményezésére és közreműködésével Trajkovity Mária, Biszak Mária, Rancz Emil és Erdei Ernő mutatták be az alkalmi gyermekzsibongóvá átalakított egyesületi társalgóban. A hatvan percnyi programban népi gyermekjátékok, mesefelolvasás, illetve alkotókuckó is szerepelt. Biztató momentum, hogy az ötletet Pancsova város is támogatta, a helyi tévéház pedig továbbadta hírét. Az egyesület a program keretében legközelebb a fejlődési rendellenességben szenvedő gyermekek központjának védenceit köszönti majd.
Ezután tájolásra indul a trupp a környék magyar szórványközösségeibe. Ha pedig igény mutatkozik rá, a bábelőadást az államnyelven kívül a dél-bánsági régió használatban levő nyelveire is átültetik.

Címkék: Őszköszöntő

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Facebook

Támogatóink