„Új esztendőben, új szívekkel…”

„Új esztendőben, új szívekkel…”

Két egymást követő napon két ünnepi műsorral is kedveskedtek a szervezők a csókai község lakosságának.

A Művelődési és Oktatási Központ Sziporkázó csillagszóró címmel tartotta meg karácsonyi műsorát. Az ünnepi hangulatban érkező közönség zsúfolásig megtöltötte a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület nagytermét. A jelenlévőket ft. Hajdú Sándor plébános úr köszöntötte, aki elmondta: a hit után a 2014. év a remény éve lesz.

A programban bemutatkozott az egyesület Füzikék gyermekcsoportja és a Kék cinkék irodalmi csoport tagjai. Juhász Gyula, Reményik Sándor, Weöres Sándor, Kosztolányi Dezső, Bogdán József és Szi-lágyi Domokos karácsonyi verseiből hoztak válogatást. Fellépett Beszedics Adrienn, Dupák Fanni, Marx Éva, Szabó Regina és Kovács Dorina, gitáron közreműködött Kónya Sándor csókai versénekes.

Banka Lívia, az Újvidéki Színház művésznője Wass Albert Karácsonyi mese című novelláját olvasta fel, Banka János színművész saját versét és írását osztotta meg, valamint Banka Gabriellával közösen tolmácsolta a Délvidéki imádságok című kötetének egyik költeményét. Később az is elhangzott, hogy a három Csókáról elszármazott művész legutóbb évtizedekkel ezelőtt lépett fel együtt.

Az estet a Csiga zenekar — Nagy-abonyi Emese (fuvola), László Judit (ének), Kucsov Borisz (gitár), Virág György (hegedű), Papp Arnold (dob) — produkciója zárta. Az együttes néhány éve alakult, amikor a most már végzett színművészek — akik jelenleg a Zentai Magyar Kamaraszínházban dolgoznak — még akadémiára jártak. Végül az egybegyűlteknek Kormányos László, a Művelődési és Oktatási Központ igazgatója kívánt áldott, békés ünnepeket.

Másnap a Művelődési Ház nagytermében gyülekeztek a csókaiak, hogy megnézzék a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szakcsoportjainak karácsonyi műsorát, melyet Új esztendőben, új szívekkel, dicsérjük Jézust énekekkel címmel hirdettek meg. A közönséget Kiss Tóth Erika elnök és ft. Hajdú Sándor plébános úr köszöntötte, a vastaps pedig valamennyi fellépőnek kijárt: a legfiatalabbaknak, a Topogó és a Csicsergő csoportnak, a kis citerásoknak, a Kék cinkék irodalmi csoportnak, a Füzike gyermekcsoportnak, a Cirókának, a Kicsi csillag és a Pöngettyű citerásainak és a Csalogány asszonykórusnak.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

„Új esztendőben, új szívekkel…”
Bánáti Újság
„Új esztendőben, új szívekkel…”
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.06.02.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink