„Oskolás” projektumok

„Oskolás” projektumok

A nagy nyilvánosság elé kívánkozó legújabb torontálvásárhelyi ,,oskolás'' projektumok egyike a fizika- és vegytankabinet felújítása, melynek költségeit nem a helyi és/vagy községi önkormányzat, sem a nevezetteknél sokkalta nagyobb intézmények állták, hanem a diákok szülei. Lehetőségeikhez mérten, mégis példaértékű összefogással. Hasonló megnyilvánulásra bátorítva a többieket is.


Az alkotókedv a biológiaterem ajtajára is kiterjedt

Az elképzelés koordinátora Győri Lukács Éva tanárnő volt, akinek hetedikesei az első félév végén a második helyen végeztek a debellácsi Moša Pijade Általános Iskola felsős tanulóinak korcsoportjában meghirdetett szorgalmi és magaviseleti versenyben. E tizenhét fős tagozat nevéhez fűződik továbbá a 2012/2013-as iskolaévben megejtett, helyi jellegű környezetvédelmi szorgoskodás dobogós helyezése is. Mint megtudtuk, a megmozdulás során begyűjtött műanyag kupakok értékesítéséből befolyt összeg az időközben felfrissített és gyermekközpontú tartalommal is hangulatosabbá tett szaktanterem bútorainak rendbe hozását teszi majd lehetővé. A festékeket a helyi Deco Titan vállalat szponzorálta, a motívumok felfestését pedig a hetedikes ifjú alkotóművészek, Kovács Dijana és Sára Viktória vállalták. Sőt afféle jószomszédi gesztusból a kabinet tőszomszédságában lévő biológia-szaktanterem, a könyvtár, valamint az iskolapszichológus irodájának ajtajára is felkerült néhány jelképes alkotás: egy tavirózsa közepéről vidáman integető zöldbéka, egy gondolkodásra is ösztönző nyitott könyv...

Végül, de nem utolsósorban, hadd essen említés még egy rendhagyó műveletről, melyben ugyancsak a fentebb nevezett osztályközösséghez kötődik. A várva várt hó megérkezése előtt végre rendeltetésük helyére — a falu parkjának fáira — kerültek a néhány évvel korábban készített bádog madáretetők. Fotóink a szövegben felvázolt mozzanatok hitelességét igyekeztek alátámasztani.


A madáretetők kihelyezése

(A fényképmellékletet a szerző és Győri Lukács Éva tanárnő készítette)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

„Oskolás” projektumok
Jó Pajtás
„Oskolás” projektumok
Jó Pajtás
  • 2020.08.05.
  • LXXV. évfolyam 30. szám
Facebook

Támogatóink