„Köszönöm a külhoni magyaroknak is!”

„Köszönöm a külhoni magyaroknak is!”

Az Eurovíziós Dalfesztiválon 5. helyezést elérő Kállay-Saunders András hétfői sajtótájékoztatóján magyarországi újságírókkal osztotta meg örömét.

A koppenhágai verseny szombati döntőjében Running című dalával az 5. helyen végző énekes a sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva kiemelte: előre megjósolta az osztrák Conchita Wurst győzelmét. „Nagyon tud énekelni, bár dala nem találkozott az ízlésemmel. Azért nyert, mert az emberek szeretik, ha valaki egyedi és nem fél önmagát adni külsőre és zenében egyaránt” - vélekedett.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója kitért arra, hogy mivel Kállay-Saunders András is az esélyesek közé tartozott, Koppenhágában érdeklődtek arról, Magyarország adott esetben készen áll-e megrendezni az Eurovíziót. A médiavezető természetesen igennel válaszolt.

Sokat köszönhetek a külhoni magyaroknak – nyilatkozta Kállay-Saunders. – ­­ Kárpátaljai utamon nagyon sok szeretettel fogadtak; tudtam, hogy számíthatok rájuk. Erdélyben, Londonban támogatói körök egyengették utamat.”

A segítség a pontokban is megmutatkozott: a fellépő énekes Romániából kapta a második legtöbb pontot (10 pont), Ukrajna pedig 3 ponttal járult hozzá sikeréhez. A versenyt itthon kimagasló érdeklődés övezte, 2.3 millió ember kapcsolódott be az adásfolyamba.

Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a mostani 5. hely sokkal nehezebb körülmények között született meg, mint húsz évvel ezelőtt Bayer Friderika 4. helye.

Örök emlék a szereplés, soha nem felejtem el! Öreg bácsiként is emlékezni fogok arra, hogy Magyarországot képviseltem az Eurovíziós Dalfesztiválon” – foglalta össze szereplését a Magyarországot képviselő művész.

Csermák Zoltán felvételén Kállay-Saunders András Szabó László Zsolt és Szakos Krisztián (dalszerző) társaságában

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

„Köszönöm a külhoni magyaroknak is!”
Heti Interjúnk
  • ZVEKÁN Péter
  • 2014.05.07.
  • LXIX. évfolyam 19. szám
Facebook

Támogatóink