„Állni gyászban, súlyos ezüstben”

„Állni gyászban, súlyos ezüstben”

Vasárnap este izgatott várakozás és emberek sokasága töltötte be a Raichle-palota emeleti részét, Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeztek ugyanis a költő verseinek szerelmesei.

A lelki táplálék a Szab-way Színházi Szervezet kArc irodalmi kávéházának műsora volt, mely ezúttal is elkápráztatta a közönséget.

A kArc háziasszonya, Kalmár Zsuzsa köszöntője után Pesitz Mónika gyönyörű előadásában hangzottak el az Ady-versek. Az igényesen összeállított műsorban olyan klasszikusok is helyet kaptak, mint az Őrizem a szemed, a Héja-nász az avaron vagy az Elbocsátó, szép üzenet. Mindenki örömére színpadra állt Mezei Zoltán és Csernik Árpád is, akik nem szerepelnek a kArc összes műsorában, és mindig hiányolja őket a közönség.

Az est énekesnői Kalmár Zsuzsa és Pámer Csilla voltak, és olyan verseket adtak elő megzenésítve, mint például A kék tenger partján vagy A Zozó levele. Hajdú Tamás a költő publicisztikai írásaiból szemezgetett, Baráth Attilát pedig élőben és az általa készített kisfilmekben is hallhattuk szavalni. A nagy sikerű Sírni, sírni, sírni című megzenésített vers során Pálfi Ervin ének-, valamint Kalmár Zsuzsa és Pámer Csilla vokálhangja töltötte be a Kortárs Galéria fenti termét. Nem hiányozhatott a műsorból a kArc-zenekar sem, mégpedig Pálfi Ervin, Miroslav Jovančić, ifj. Kucsera Géza, Sánta Zoltán és Hajdú Tamás személyében. A dalokat ezúttal is a népszerű Pálfi—ifj. Kucsera-páros írta.

Régen volt kArc-műsor, az elégedett sóhajokból, a könnyes szemekből és a széles mosolyokból ítélve pedig már nagyon hiányzott a közönségnek.


A korábby Ady-kArc videófelvétele:
 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Múzsaidéző rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

„Állni gyászban, súlyos ezüstben”
Múzsaidéző
„Állni gyászban, súlyos ezüstben”
Múzsaidéző
  • 2020.05.29.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink