„Ahol Isten van, ott lelkem szabad!”

„Ahol Isten van, ott lelkem szabad!”

Életképek a bánáti református kórusok idei találkozójáról

Új élményekkel gazdagabban zárult október huszonegyedikén Magyarittabén a Bánáti Református Egyházmegye kórusainak sorrendben tizennegyedik találkozója. Az alkalmon egy födél alatt Kárpátalja, a Partium és a Vajdaság (szórvány)magyarsága dicsérte énekhangjával közösen az Urat.
 

A találkozó nyitányában, a házigazda nt. Marton Károly magyarittabei tiszteletes úr mondott köszöntőt. A rendezvény eszmei atyja, lévén épp az ő kezdeményezésére indult útjára 2004-ben e mozgalom, mely nemcsak a bánsági egyházmegye gyülekezeteit és azok fíliáit, de az egymástól különböző távolsági és mélységi határokkal elválasztott délvidéki református közösségeket is igyekezett közelebb hozni egymáshoz. Lélekben és fizikailag egyaránt.

Őt követően ft. Halász Béla püspök úr, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház főpásztora tartott áhitatot, gondolatait a Fil 2,13 ígeszakaszra építve – „...mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően.”

A kórustalálkozó keretében a hertelendyfalvi és a magyarittabei református egyházi kórusok, valamint a torontálvásárhelyi Dalárda mellett az akkortájt épp délvidéki missziós körútját járó kárpátaljai Kovács család is fellépett. Továbbá egy partiumi vendégkórus, az Érmelléki Református Egyházmegyének érsemjéni gyülekezetéből.

Vonatkozó írásunk teljes terjedelmét lapunk november 1-jei számának, Bánáti Újság mellékletében olvashatják. Addig is meséljenek a helyszínen készült hangulat- és élményfotók Sára Viktória, Alföldi Ábel és Martinek Imre objektívjén keresztül megörökítve.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink