„A helyzetet komolyan kell venni”

„A helyzetet komolyan kell venni”

A rendkívüli helyzet kihirdetése után hétfő reggel sajtótájékoztatót hívott össze Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Meggyőződésem, hogy bármennyire is meg fogja változtatni a mindennapjainkat, egészen biztos, hogy jó döntés született — fogalmazott, és ezúttal is figyelmeztetett arra, hogy a legidősebbek a legveszélyeztetettebbek. A VMSZ honlapján percrekész információkat közölnek majd az orvosok a koronavírus-járvány kapcsán, és mozgósítják a jó szándékú embereket, hogy segítsenek mindazoknak, akik arra rászorulnak.

— Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a vírus terjedését meg lehessen állítani, és azok az intézkedések, amelyek vasárnap este bejelentésre kerültek, illetve amiknek a kibontása, részletezése az elkövetkező napokban meg fog történni, azok ehhez hozzá fognak járulni — mondta a VMSZ-elnök, és hozzátette, a sajtótájékoztatót azért hívta össze, mert azt tapasztalta, hogy a hír messze nem jutott el annyi emberhez, amennyihez kellene. — Nem tudok semmi újat mondani, de az elhangzottak megismétlésével, a média segítségével remélem, sokszorozódni fog azoknak az embereknek a száma, akikhez ez a hír el fog jutni.

A helyzetet komolyan kell venni — hangsúlyozta Pásztor István, és kiemelte, ez nem azt jelenti, hogy pánikolni kell, de azt sem, hogy legyint valaki, és azt mondja, nem, én nem félek a vírustól.

— Amit folyamatosan ismételni kell, hogy a legveszélyeztetettebbek a legidősebbek, ezért azt gondolom, nagyon fontos, hogy mindenki a saját közegében megértesse, hogy elsősorban nekik fontos betartani a szabályokat, és rájuk kell vigyázni.

Személyesebb hangot ütve meg, Pásztor István elmesélte, hogy az édesanyja 87 éves, és még mindig nagyon aktív. Templomba jár, piacra, boltba, utcára, dolgozik az udvarban és a házban. A VMSZ elnöke elmondta, hogy reggel felhívta, és elmagyarázta neki: ahhoz, hogy én és mindannyian nyugodt lélekkel tudjuk végezni a munkánkat, az a fontos, hogy őt biztonságban tudjam. Az a fontos, hogy addig, ameddig másként nem állapodunk meg, nem lehet kimenni az udvarból. Megígérte, és remélem, hogy ez így fog lenni — ezzel a mondattal zárta a történetet, hozzátéve, hogy mindannyiunknak ez a feladatunk, illetve az, hogy segítsünk az élet normalitásának a fenntartásában, mindenki ellássa azt a segítő feladatot, amelyet módjában áll.

— A VMSZ ezt az állapotot nem politikai helyzetként éli meg, ebből semmiféle politikai nyerészkedést mi nem kívánunk megvalósítani, viszont azt is szeretném elmondani, hogy a VMSZ a mai nappal egy tájékoztató kampányt fog indítani a saját honlapján annak érdekében, hogy a szükséges információk naprakészen, percrekészen eljussanak mindazokhoz, akikhez el kell hogy jussanak. Ezeket nem politikusok fogják tenni, hanem orvosok.

Az elkövetkező napokban — azoknak az utasításoknak a figyelembevételével, amelyeket a kormányzat megfogalmaz — a Vajdasági Magyar Szövetség mozgósítani kívánja a saját tagságát, a fiatalokat, a jó szándékú, segítőkész embereket, hogy segítsünk egymáson, azokon, akiket leginkább meg kell védeni a fertőzéstől. Részleteket a sajtótájékoztató idején Pásztor még nem tudott mondani, ám megerősítette, hogy egyetlenegy irányadó elv lesz, mégpedig az egészségügyi kormányzat utasítása, és minden lehetséges eszközt ennek megvalósítása érdekében fognak mozgósítani.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

„A helyzetet komolyan kell venni”
Szabadkai Napló
  • Hét Nap Online
  • 2020.04.07.
  • LXXV. évfolyam 14. szám
„A helyzetet komolyan kell venni”
Szabadkai Napló
  • Hét Nap Online
  • 2020.04.06.
  • LXXV. évfolyam 14. szám
Facebook

Támogatóink