​​​​​​​A Magyar Zene Háza

​​​​​​​A Magyar Zene Háza

Hatalmas parkrésszel is gazdagodik a Városliget — Meg akarták mérgezni az amerikai elnököt — Először neveztek ki nőt egy bank élére Szaúd-Arábiában

Hatalmas parkrésszel is gazdagodik a Városliget

Eredményes faátültetés után véget ért a tereprendezés, és megkezdődött a Magyar Zene Háza építése az egykori Hungexpo-irodaházak helyén a Liget Budapest projektum keretében. A területen egy (földlabdával együtt) 75 tonnás fát csaknem kétéves előkészítés után ültettek át, a 19 méter magas kőris jól érzi magát a Városligeten belüli új helyén — mondta el az építkezés sajtóbejárásán Kórody Olivér, az eddigi városligeti faátültetéseket végző német Opitz GmbH kizárólagos magyarországi partnereként működő Galapagos Zoo Service Kft. ügyvezetője. Sághi Attila, a Városliget Zrt. Vezérigazgató-helyettese hozzátette: az alapozással megkezdődik az évtizedekig elzárt Hungexpo-területen a Magyar Zene Háza kivitelezése. A beruházás eredményeként nemcsak egy ikonikus épülettel, hanem egy gyönyörűen megújult, több ezer négyzetméteres új parkrésszel is gazdagodik a Városliget 2020-ra.

 

Meg akarták mérgezni az amerikai elnököt

Az Egyesült Államok középnyugati részén található Utah államban letartóztattak egy férfit, akit a Pentagonba és a Fehér Házba küldött, ricinnel mérgezett levelek feladásával vádolnak. A gyanúsított nevét és kilétét a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Közleményben tudatta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a sajtóval, hogy a Utah fővárosában, Salt Lake Cityben levő irodája „veszélyes vegyi anyagok” ügyében folytat nyomozást Loganben, mely Salt Lake Citytől mintegy 100 kilométernyire északra fekszik. Az FBI közleménye leszögezte ugyan, hogy a közbiztonságot nem fenyegeti veszély, ám arra kérte az ott lakókat, hogy próbálják meg elkerülni a környéket. A védelmi minisztérium, azaz a Pentagon, valamint a Fehér Ház a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnök címére a Fehér Házba, valamint a Pentagonba is két ricines levelet postáztak, James Mattis védelmi miniszter és John Richardson admirális, a tengeri hadműveletek irányítója részére. A borítékok egyike sem jutott el a címzettekhez, mert már a postázóban kiszűrték őket.

 

Először neveztek ki nőt egy bank élére Szaúd-Arábiában

A közel-keleti ország történetében először neveztek ki nőt egy bank élére. Lubna al-Olayan szaúdi üzletasszony a Saudi British Bank és az Alawwal Bank összeolvadásából létrejövő pénzintézetet fogja irányítani. A jelenleg családi nagyvállalkozást vezető hölgyre széles körben úttörőként tekintenek a pénzügyi szektorban. A két bank egyesüléséből az olajmonarchia harmadik legnagyobb pénzintézete születik. A Szaúd-Arábiát valójában már apja helyett irányító Mohamed bin Szalmán koronaherceg tavaly kötelezte el magát a szaúdi társadalom és gazdaság korszerűsítése mellett, ezért széles körben reformista vezetőnek tartják, aki országát a mérsékelt iszlám irányába akarja terelni. Nem titkolt célja, hogy Szaúd-Arábia olajfüggőségét jelentősen csökkentse, és az olajszektorban tevékenykedő cégeket átalakítsa, ezért az utóbbi évben „körüludvarolta” országa szövetségeseit reformelképzeléseinek megvalósításához.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Világkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

​​​​​​​A Magyar Zene Háza
Világkép
​​​​​​​A Magyar Zene Háza
Világkép
  • MTI
  • 2019.12.03.
  • LXXIV. évfolyam 48. szám
Facebook

Támogatóink