home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2016. Október 20.
12:30
Magyarkanizsa község napja
Falunap, városnap
Magyarkanizsa község napja

 

MAGYARKANIZSA KÖZSÉG NAPJA

rendezvénysorozat

Magyarkanizsa október 20-án ünnepli a község napját, a török hódoltság alóli felszabadulás valószínűsíthető évfordulóját. Az ünnepre a magyarkanizsai önkormányzat a következő programmal készül:

12.30 óra − Városháza, díszterem

MAGYARKANIZSA KÖZSÉG NYILVÁNOS ELISMERÉSEINEK ÁTADÁSA

Az ünnepség keretében idén is átadásra kerülnek a község nyilvános elismerései.

A község napján Pro Urbe Érdeméremben Lékó Lajos nyugalmazott magyarkanizsai közgazdász részesül. Köszönő oklevelet Losoncz Rezső nyugalmazott magyarkanizsai testnevelő tanár, Rózsa Rózsa nyugalmazott magyarkanizsai mestercukrász, az oromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont és a magyarkanizsai Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület kap.

16.30 óra − Halász-tér

KOSZORÚZÁS MAGYARKANIZSA EREDETÉNÉL

17.00 óra − Dobó Tihamér Képtár

LAKATOS VINCE SZOCIOFOTÓI AZ 1930-AS ÉVEKBŐL – KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Igazi kulturális csemegének ígérkezik a Lakatos Vince halasi származású fotográfus szociofotóiból nyíló kiállítás Magyarkanizsán.

A tárlat alatt Lakatos szociográfiai témájú filmjeinek helyszíni vetítése gazdagítja a programot.

Magyarkanizsával Kiskunhalasnak 1967 óta áll fenn testvérvárosi kapcsolata, és ez a rendezvény a jövő évi, 50 éves évforduló bevezető eseménye.

18.00 óra − Művészetek Háza, nagyszínpad

KIÉ EZ AZ ORSZÁG?

AZ UDVARI KAMARASZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Múlt századbeli történelmi krimi szövevényes cselekménnyel és teli váratlan fordulatokkal

A darabot Daday Loránd azonos című műve alapján írta és rendezte: Andrási Attila

A szereplők:

Jónás Gabriella, Szemerédi Bernadett, Dóczy Péter, Kálló Béla, Molnár Zoltán, Varga Tamás

Széplaky Vera ünnepelt és befutott színésznő Kolozsvárott, de mert nem esküszik fel a megszálló román koronára, kiutasítják Romániából. Még gyermekét sem viheti magával Budapestre.

Tizennégy év elteltével, a magyar színházi élet ünnepelt dívájaként, hátat fordít karrierjének, hogy felkutassa fiát. Második férje jóvoltából diplomáciai úton, álnéven Radnára utazik, ahol döbbenten tapasztalja, hőn szeretett gyermeke románná lett. Megkezdődik a küzdelem a két identitás között tépelődő fiú lelkéért, az egyre forróbb és kíméletlenebb politikai indulatok között.
Látlelet az egyén, a család, a nemzet életén átgázoló történelemről. Történet elszakadásról, egymásra találásról, szeretetről, asszimilációról, identitásvesztésről, erőszakról.

Váratlan fordulatokkal teli, vérfagyasztó történelmi krimi, amelyben egy nemzet elvesztett hazáját, egy anya elvesztett fiát keresi.

A belépés díjtalan.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..