home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2017. Május 11.
18:00
Énekelt Versek XXII. Zentai Fesztiválja
Fesztivál
Énekelt Versek XXII. Zentai Fesztiválja

Az Énekelt Versek XXII. Zentai Fesztiváljának műsora

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ Zenta Önkormányzata közreműködésével a zentai csata 320. évfordulója, valamint Arany János születésének 200. évfordulója, Koncz István születésének 80., halálának 20. évfordulója jegyében 2017. május 11-e és 14-e között megrendezi az Énekelt Versek XXII. Zentai Fesztiválját.

 

Május 11., csütörtök, 18.00 óra. Művelődési Ház

Látod-e, amit hallasz?

Sudár Annamária versmondó és Török Máté verséneklő (Misztrál együttes) műsora

Sudár Annamária és Török Máté összeállításában a klasszikusok sora – többek között – Arany János, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső és Weöres Sándor mellett, több kortárs költő, köztük Kiss Judit Ágnes és Kovács András Ferenc versei is elhangoznak – elmondva vagy elénekelve.


Május 12., péntek, 10.00 óra. Művelődési Ház (színházterem)

 „Jó helyen vagyunk itt…”

A Juhász zenekar gyermekkoncertje óvodások részére


Május 12., péntek, 17.00 óra. Művelődési Ház (színházterem)

Az Énekelt Versek XXII. Zentai Fesztiváljának versenyprogramja

„…ha egyszer örökre megérkezem.”


A zsűri tagjai: Mezei Szilárd zenész, zeneszerző (Zenta) – a fesztivál díszvendégének, Domonkos Istvánnak a képviseletében, Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest), dr. Stifner Gábor rádiós szerkesztő, műsorvezető (Budapest), Török Máté, a Misztrál együttes tagja, verséneklő, zenész (Budapest), Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest) és Szögi Csaba író, költő (Zenta).


Domonkos István költő, író, műfordító, 1940-ben született. A szabadkai tanítóképző elvégzése után az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékére iratkozott, majd tanulmányait félbehagyva az Újvidéki Rádió dzsesszzenekarának tagja lett. 1973–78-ig a Képes Ifjúság munkatársa, majd Svédországban telepedett le.

Első verseit Diósi Illés néven publikálta, s igazi költővé a Symposion-mozgalomhoz való csatlakozása után vált. Itt találkozott Tolnai Ottóval, s kettejük fellépése valóságos forradalmat jelentett a jugoszláviai magyar irodalomban. 1968-ban harmadik díjat kapott a Forum Könyvkiadó regénypályázatán (A kitömött madár), 1969-ben Híd-díjat, 1973-ban pedig a Kritikusok Díját.

Első verseskötete Rátka (1963) címmel jelent meg. A Tessék engem megdicsérni (1976) című, gyermekverseket tartalmazó kötete nagy sikert aratott. Prózaírói munkássága is jelentős. A kitömött madár című regénye (1969, 1989) a jugoszláviai prózairodalom legrangosabb alkotásai közé sorolható. Jelentős Via Italia című ifjúsági regénye is (1970, 1984). Publicisztikai írásainak gyűjteménye a Redőny című könyv (1976). Önarckép novellával címen (1986) novellái és egy színműve jelent meg. Ismert művei még: Áthúzott versek (1971), Kormányeltörésben (1998), Yu-Hu-Rap (2008), Domi-dalok (2012), Allegro bajbajó (2015).


Május 13., szombat, 19.30 óra. Művelődési Ház (színházterem)

A budapesti Kaláka együttes koncertje – a fesztivál gálaműsora

 


A programokra ingyenes helyjegy a Művelődési Ház 024/812-603-as telefonszámán igényelhető!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..