home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2018.12.17.
LXXIII. évf. 49. szám
Zenei újdonságok

Ámokfutók: Kitsit vad a lány — MISKOVITS x Fehér Holló: OFFOS

Ámokfutók: Kitsit vad a lány

Azt a kutya mindenit! Értem én, hogy az utóbbi időben retróőrület van a világban. Azt is értem, hogy az olyan előadók és csapatok, mint a Haddaway vagy a La Bouche a ’90-es években megírt néhány slágerüknek köszönhetően engedhetik meg maguknak a mai napig is a kaviárt az asztalon. Végül is teljesen logikus, hogy folyamatosan kihasználják a régi hangzásvilág és hangulat iránti keresletet. Az viszont meglepett, hogy hosszú hallgatás után egy olyan előadó is visszatért — vagy ahogy én mondom: visszatérítette magát —, mint Kozso. Az első reakcióm körülbelül ez volt: Elnézést, hogyan?!
 


 

A hír pedig igaz! Kozso visszatért az Ámokfutók 25 című albummal, mely november 25-étől már kapható a boltokban, és ezzel megjött az első hírnök is, mely a Kitsit vad a lány címmel indult hódító hadjáratra. Az énekes elmondása szerint a már létező dal új változatának ötlete egy nyaralás alkalmával ütötte kupán. A Magneotonnak a következőképpen nyilatkozott: „Saját tapasztalatokból és érzésekből merítettem, így viszonylag gyorsan megszületett a feldolgozás. Nem kellett sokat töprengenem azon, hogy mit is foglaljon magában, milyen érzéseket adjon át. Imádom a szexi, gyönyörű csajokat, és ha valakit szeretnék, akkor semmi más nem számít, senki nem állíthat meg, amíg meg nem kapom.”

Oké, végül is nem az számít, hogy az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal — vagy valahogy így. A dal kapott egy partiklipet, melyben a szereplők maguk a rajongók.

„Szerettük volna a rajongókat is valamilyen módon bevonni, ezért meghirdettük az Ámokfutók hivatalos Facebook-oldalán a lehetőséget, hogy aki szeretne részt venni a forgatáson, jelentkezzen. Rengetegen éltek a lehetőséggel, a legszerencsésebb rajongók pedig szerepet is kaptak a videóban” — mesélte Kozso.

 

MISKOVITS x Fehér Holló: OFFOS

A magyarországi zeneiparban mindig is voltak fura stílusok. Olyanok, amelyeken érezhető volt, hogy próbálják utánozni a nyugati menő hangzást, viszont időnként ez egy kicsit félrecsúszik. Vegyük például Ricót, akihez jelenleg rengeteg hasonló van Magyarországon. A srác annyira furcsán rappel, hogy az számomra konkrétan hallgathatatlan. Szerencséjére van egy halom fiatal, aki zabálja ezt a stílust, de esküszöm, ilyet csak Magyarországon hallani.
 


 

S amikor felmerül bennem a kérdés, hogy hol vannak az olyan előadók, akiknek jó a time-juk és a rapstílusuk, akkor megjelenik a MISKOVITS x Fehér Holló nevű páros. Eleinte ők sem tetszettek, de legújabb daluk, az OFFOS, már megüti a mércét. Elmondásuk szerint ők is érezték, hogy valami nem stimmel. A Magneotonnak a következőképp nyilatkoztak az új dalról: „Ezt mindkét nem magáénak érezheti. Sokan mondták, hogy csak szerelmes dalokat írunk, ezért most megmutatjuk, hogy tudunk mi ilyet is. Ez egy dühös szám lett, és reméljük, hogy az emberek erre tombolják ki magukat, a valóságban pedig békésen rendezik a problémáikat.”

Az OFFOS egy klipet is kapott, melyet Nagy Bence készített. „Bence Magyarország egyik legtehetségesebb szakembere, büszke vagyok rá, hogy együtt dolgozunk. A klip koncepcióját közösen találtuk ki, mindenképp valami — szó szerint — zúzósat akartunk. A történet szerint a megcsalt pasi kiengedi a gőzt a legjobb barátjával, az exbarátnővel közös cuccokat pedig széttörik” — mesélte Miskovits Marci.


A nyitóképen Kozso (Ripost.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..