home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2018.10.05.
LXXIII. évf. 39. szám
Zenei újdonságok

​​​​​​​SenkiSe: Mind — HolyChicks: Holnaptól

SenkiSe: Mind

Kicsit, kicsit, és írok ByeAlex munkásságáról. Ezúttal ismét a SenkiSe újított be. Az a duó, amelyet Alexen kívül Schmidt Gergő, művésznevén Tembó alkot. A srácok egyébként 2016-ban debütáltak az Erdő című dalukkal, és azóta több slágerük lett. Eddigi legnagyobb dobásuk egyértelműen a KorsKorsKors volt, melyet Hiróval közösen készítettek el. Mi is beszámoltunk róla, amikor megjelent. Ez a szerzemény jelenleg túlszárnyalta a 8 milliós megtekintést a YouTube-on.
 


 

A legújabb SenkiSe-dal a Mind címet kapta, szövegéért Alex, hangzásvilágáért pedig Tembó a felelős. Az elmúlás témáját járja körül, és ennek megfelelő hangulatú maga a zenei alap is.

A számhoz egy klip is készült. Egyfajta átmenet ez egy klasszikus és egy lyric video között, de mindenféleképpen érdemes rákattintani, ByeAlex mellett ugyanis egy régi Porsche is feltűnik benne. A dal szeptember 12-e óta elérhető a világhálón.

 

HolyChicks: Holnaptól

Senki nem okolható azért, hogy nem cseng ismerősen a HolyChicks neve. Egy viszonylag friss együttesről van szó. 2015-ben alakult meg, ám tagjai már előtte is keményen tevékenykedtek a zenei színtéren. Tiszai Vivien ül a doboknál, Seprényi Fanni basszusgitározik, Lahucsky Kriszti gitározik, Bakos Zita pedig billentyűkön játszik. A csapat frontembere az énekes, Hunyadkürti Éva. A sokszínű csajbandára eddig a rock volt a jellemző, ám a legújabb dallal, mely a Holnaptól címet viseli, a csapat az elektronikus hangzásvilág felé fordult. A szám alapötlete és tematikája a billentyűs, Bakos Zita fejéből pattant ki, Hunyadkürti Éva énekesnő gondolta tovább, majd az egészet végül egy Somogyvári Dani nevű srác hozta össze egy karibi hangulatú zenei alappal.
 


 

A felvételhez egy olyan klip készült, amely egy korábbi koncert részleteiből áll össze. Ezen jelenik meg animálva maga a zeneszöveg. Ugyanúgy, mint a SenkiSe esetében is, melyről fentebb már írtam.

„Júniusban az Intim Torna Illegál előtt játszottunk a Budapest Parkban, ami óriási kihívás és élmény volt a zenekar életében. Ezt örökítette meg Kovács Bálint Illés és Elek László, akik végig velünk voltak a színpadon, felvették a koncertet, és ebből vágták össze a lyric videót” — mesélt a videóklipről Éva.

Az pedig egy külön kuriózum Magyarországon, hogy egyáltalán sikeresen működik egy csajbanda. Megalakulásakor sokan gondolták, hogy biztosan rövid életű lesz, de egyelőre nem így tűnik. Az elmúlt három évben egy EP, négy videóklip és koncertek sokasága fűződik a zenekar nevéhez. A csajok olyan nemzetközi és magyarországi előadókkal együtt léptek fel, mint Miyavi, Eric Martin vagy a Supernem.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..