home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei morzsák
Zvekán Péter
2017.08.05.
LXXII. évf. 30. szám
Zenei morzsák

Tolvai Reni: Say (feat. Kállay Saunders) — Radics Gigi: Give Love Back

Tolvai Reni: Say (feat. Kállay Saunders)
 

 

Nem nehéz együttműködő felet találni egy dalhoz, ha a családban is van megfelelő jelölt. Mint tudjuk, Tolvai Reninek Kállay Saunders András a párja, és mindketten jó zenészek. Valószínűleg az ágyban vagy éppen a fürdőben merült fel az ötlet, hogy adjanak ki egy közös számot. Az eredmény a Say című felvétel, mely egy lány és egy srác kezdődő szerelméről szól. Az elektropop stílushoz remekül illik az énekesek — szerintem bátran mondhatjuk: egyedi — hangja, ezért a dal igazán jó lett. Ha Reni az amerikai piacra tudna úgy betörni, mint a magyarra, akkor most nagyon híres volna.

A számhoz egy klip is készült, melynek érdekessége, hogy rendezője Reni kedvenc fotósa, Oleg Borisuk volt, aki a mozgókép világában még sohasem próbálta ki magát, így ez a munka egyfajta debütálás számára. A végeredmény lenyűgöző lett, a nemzetközi piacon is megállná a helyét.

Reni a következőket nyilatkozta az új videó kapcsán: „Nagyon élveztem a forgatást, ez egy igazi csapatmunka. Az ötletgazda Oleg és Kiss Márk divattervező volt, akivel évek óta együtt dolgozom, és már több klipemnek ő volt a kreatív direktora, ahogyan természetesen a stylistom is, hiszen jól ismer, pontosan tudja, milyen ruhák állnak közel hozzám. A sminkemet viszont saját magam készítettem, mert imádok sminkelni!”

 

Radics Gigi: Give Love Back

 

 

Radics Gigi, akiről a közelmúltban derült ki, hogy az ősztől az X-Faktor mentorcsapatát fogja erősíteni, egy igazán üdítő dallal indította a nyarat. A Give Love Back című új szám teljesen gigis lett, hiszen hangzásvilágát tekintve a pop, a funk és az RnB stílusjegyeit viseli magán. Szerintem Gigi annyira érzi ezt a világot, hogy nyugodtan lehetne a magyarországi Beyoncénak is nevezni.

A vadonatúj szerzemény szövegét egyébként az a Johnny K. Palmer írta, akivel Gigi már többször is sikeresen együttműködött. Gigi kérésére, illetve a Give Love Back hangulatához igazodva, a szöveg arról szól, hogy az énekesnő mennyire hálás az embereknek a sok szeretetért, melyet tőlük kap nap mint nap, és hogy ezt valamilyen formában vissza akarja adni a zene által. Mondjuk, szerintem ez a téma egy kicsit már elcsépelt, de Gigi legalább angol nyelven énekel, így talán annyira nem zavaró a magyar hallgatók számára. A hangszerelésért az a Dammo Farmer a felelős, aki korábban olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Jamie Foxx, Stevie Wonder vagy Beyoncé. Ez azért nem semmi egy névsor!

Gigi így nyilatkozott a videóról: „Jimy J. Hollywood rendezte a klipemet, mely egy harmincfős stáb munkájának gyümölcse. Mindenki nagyon lelkesen dolgozott a hosszú forgatás alatt, pedig iszonyatosan nehezek voltak a körülmények. A klip érdekessége, hogy hat női karaktert jelenítek meg, a vörös démontól a szexi, fekete hajú amazonon át az ezüsthajú díváig. Törekedtünk a frizurák, a smink és a szettek változatosságára is. Léhárt Ákos stylist barátommal álmodtuk meg a megjelenéseket, és szerintem nagyon egyedire sikerültek, igazán büszke vagyok a közös munkára.”


A nyitóképen Tolvai Reni (fotó: Naurel.hu) és Radics Gigi (fotó: Ruzsesmas.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..