home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zenei morzsák
Zvekán Péter
2016.09.27.
LXXI. évf. 38. szám
Zenei morzsák

Red Hot Chili Peppers: Go Robot — Coldplay: A Head Full of Dreams — Barry Gibb: In the Now — Barry Gibb: In the Now

Red Hot Chili Peppers: Go Robot

A hatszoros Grammy-díjas, tipikusan félmeztelen együttes visszatérő dala a Dark Necessities volt, mely a The Getaway című legújabb album első száma. A június 17-én megjelent korongot az előzőektől eltérően Rick Rubin helyett Danger Mouse-szal együtt készítették, és a következőképpen nyilatkoztak róla:

„A lemez egészen új hangzású, merőben eltér az előzőektől, persze anélkül, hogy a jó részeket elhagytuk volna. Alig várom, hogy élőben játszhassuk az új számokat a közönségnek!” — mesélte Flea, a csapat legendás basszusgitárosa. Az új anyaghoz új turné is jár, mely már el is indult. A magyarországi rajongók már tombolhattak a Papp László Sportarénában szeptember 1-jén és 2-án, ahol a többi közt elhangzott a legújabb Go Robot című dal is.

Szokás szerint klip is jár hozzá, melyben Anthony Kiedis frontember fehérre festett testtel, mindössze egy szuszpenzorban és egy kalapban próbálja meg felszedni élete szerelmét egy diszkóban megrendezett táncversenyen, úgyhogy irány a YouTube...

Coldplay: A Head Full of Dreams

A Coldplay mindig tud valami újat mutatni a közönségnek. A többi közt ennek is köszönhető, hogy ma már magasabban szárnyal, mint valaha. Új lemeze első nagy slágere az Adventure Of a Lifetime, azaz a „majmos” dal volt, majd érkezett az R&B-királynő, Beyoncé közreműködésével a Hymn For The Weekend, ezután pedig az agyat teljesen kikészítő „beteg” videóklip, az Up & Up következett. Az album címadó dala egy igazi new wave zeneszám lett.

Érdekesség, hogy a zenekar végigkoncertezte a nyarat, melybe egy telt házas latin-amerikai turné is belefért. Így már érthető az inspiráció, hiszen az A Head Full of Dreams videójában a csapatot egy mexikói városban láthatjuk biciklizni, valamint az ottani bulija pillanatait élhetjük át, teljesen retró képvilágban.

Barry Gibb: In the Now

1958-ban három testvér megalapította a Bee Gees együttest. Közülük ma már csak Barry Gibb él, aki október 7-én In the Now címmel jelenteti meg új albumát.

A korong megírásakor a legendás énekes és gitáros nem hagyott fel a tradíciókkal. Arra gondolok, hogy ezúttal is rokonaival dolgozott, hiszen a lemez valamennyi dalát a fiaival, Ashley-vel és Stephennel közösen készítette el. Érdekesnek tartom, hogy az In the Now Barry Gibb igen hosszú pályafutásának mindössze második szólóalbuma, és nem mellékesen a Bee Gees utolsó, 2001-ben készült stúdiólemeze óta az első új anyaga. A korong 12 dalt tartalmaz, hanganyagát pedig Miamiban rögzítették.


A nyitóképen Barry Gibb (Planetaverde.org.br)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..