home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei kishírek
Zvekán Péter
2017.10.26.
LXXII. évf. 42. szám
Zenei kishírek

The Carbonfools: Tau Ceti’s Lights — Kozma Orsi: Neked

The Carbonfools: Tau Ceti’s Lights
 


Ezt olvasva rögtön felvetődik a kérdés, hogy vajon mit jelenthet a dal címe. Nos, a hivatalos megfogalmazás a Wikipédia szerint a következő: A Tau Ceti csillag a Cetus (Cet) csillagkép egyik tagja, melynek tömege és színképosztálya a Naphoz hasonló. A Naprendszertől való távolsága kevesebb mint 12 fényév, ezért viszonylag közeli csillagnak számít.

A lényeg, hogy pontosan ennek a csillagnak a fénye ihlette a The Carbonfools friss kislemezét. Mondjuk, én nem is tudtam, hogy létezik ilyen, de mindegy... A Tau Ceti’s Lights című újdonság egy pörgős, rockos hangvételű, rádiós dal lett, melyet a csapat már koncerteken is játszott, és melyet a közönség igen jól fogadott. Ezt fontos hangsúlyozni, mert nem minden esetben van így. Főleg, hogy közben frontembercserére is sor került, és amíg Fehér Balázs (az előző énekes) egy modellalkatú férfi volt, addig az új fickó, név szerint Fóris-Ferenczi Gábor a legnagyobb jóindulattal sem az. Úgy látszik, ez mit sem számít, mert mint írtam, a közönség túlélte a nagy változást.

A megújult csapat a nyáron szinte minden fesztiválon jelen volt, így most a stúdiómunkálatoké a főszerep. Ennek gyümölcsét egy hatdalos EP formájában jelentetik meg, melyet Budapesten, a G3 klubban mutatnak be a régi dalokkal együtt egy lemezbemutató koncert keretében, november 11-én.
 

Kozma Orsi: Neked
 


Kozma Orsi véleményem szerint nem találja a helyét a magyarországi zenepiacon, amióta feloszlott a Cotton Club Singers, melyben egyébként Zséda helyére ugrott be. Orsi persze keményen dolgozik, saját dalokat ad ki, viszont nem igazán tudja felkavarni velük az állóvizet. Emellett fel-fellépeget ugyan jazzkoncerteken is, de azok nem mindig sikerülnek túl jól. Éppen néhány napja láttam egy felvételt, melyen Orsi egyetlenegy gitárossal áll a színpadon. Tíz percig még élvezhető, ám utána egy kicsit már fáj.

Nos, mielőtt még bárki is azt hinné, hogy csak rosszat tudok írni az énekesnőről, el kell mondanom, hogy új albuma a jelek szerint nagyon ígéretes. Hamarosan ugyanis Vízjel címmel napvilágot lát a legújabb szólólemeze, mely tíz vadonatúj dalt fog tartalmazni. A korongon különböző stílusok képviseltetik magukat, a közös pont pedig Orsinak a rögtön felismerhető hangja. Egy igazi popalbumról van szó, melyről már a második előhírnök is megérkezett. Ez az igazán modern hangzásvilágú szerzemény a Neked címet kapta, és abszolút követi a mai trendet: hallgatható, modern és egyúttal rádióbarát is.

Ha Orsi menedzsmentje jó munkát végez, akkor a Nekedből akár listás dal is lehet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..