home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei kishírek
Zvekán Péter
2016.11.07.
LXXI. évf. 44. szám
Zenei kishírek

ByeAlex és a Slepp & PIXA: Részeg — Senkise feat. Marge: Popcorn, vodka, Sprite — Szabyest: Szerelem kell

ByeAlex és a Slepp & PIXA: Részeg

A kutya sem gondolta volna, hogy ByeAlex a Kedvesem című dala után tud majd mutatni valami újat. Szinte biztosak voltunk benne, hogy szépen eltűnik majd az Eurovízió után. Legnagyobb meglepetésünkre viszont nem ez történt. Jó dalokat ír, megjegyzem, jó szövegekkel, most pedig még mentorkodik is az X-Faktorban.

Egy ideje már nem maga lép fel, hanem van egy zenekara, mely a Slep nevet kapta. Az élő hangzás minden esetben jó döntés, arról nem is beszélve, hogy mekkora sláger lett a Még mindig…, melyet rengetegszer hallhattunk a rádiókban Magyarországon és idehaza is. Most a fiúk egy vadonatúj dallal álltak elő, melyben a nem kicsit mámoros egyetemi évek élményeit dolgozzák fel. Nem mellékesen egy koprodukcióról van szó, Alex eredeti dalát ugyanis Pixa tette még izgalmasabbá a többi közt egy, a tangóharmonikára épülő pal.

ByeAlex elmondta, hogy ezt a dalt nem kell komolyan venni, ezúttal ugyanis nem a szerelemről és nem is más nehéz témákról énekel, hanem kizárólag az önfeledt szórakozást élteti. Ezt a gondolatot pedig egy profi kivitelezéssel párosuló klippel tették teljessé, melyet néhány hét alatt több mint félmillióan tekintettek meg.

Senkise feat. Marge: Popcorn, vodka, Sprite

Bármilyen hihetetlen, ez is ByeAlex nevéhez fűződik. Gondolom, nem sokan tudják, hogy a ByeAlex és a Slepp zenekaron kívül van egy másik zenei alakulata is, a Senkise. Az énekes már 2011 óta zenél együtt Schmidt Gergővel, akit az elektronikus zene kedvelői Tembo néven ismerhetnek. Az ő duójuk alkotja ezt a csapatot, mely eredetileg az elektronikus hiphop és az RnB határán mozgó hobbiprojektnek indult. A dalok leginkább az egyre divatosabb trap jegyeit hordozzák: erős basszusháttér, erőteljes dob és szintiszólamok. Ehhez az alaphoz társul a melankolikus énekhang, és így lesz teljes a hangzás. Az első megjelenés az Erdő címet kapta, majd következett a Sose, melyet az Egy nem elég! című dal követett.

Alex és Marge régóta barátok, már jó ideje fontolgatták az együttműködést, melyet a legújabb dalukban végre megvalósítottak. Az új szám a Popcorn, vodka, Sprite címet kapta, és modern kifejezéssel élve eléggé hipszteresre sikeredett. Mindehhez klipet is forgattak, melyet az első napokban csak valamivel több mint 16 000-en tekintettek meg, de ez valahol érthető. A csapat nagyon friss, a zene pedig egy szűk réteghez szól.

Szabyest: Szerelem kell

Szabyest, avagy eredeti nevén Szabó Szabolcs Achilles egy igazi self-made man. Egyszerűen azért, mert ő valóban a hálószobájában írta a dalokat mindaddig, amíg 2014-ben be nem robbant a köztudatba a Kártyavár című szerzeményével. Ezután már a média is felfigyelt rá, és kiadója is lett.

Nemrég ismét új zeneszámmal jelentkezett, mely a Szerelem kell címet kapta. Mivel előzőleg már bevált a Chris Laterrel való közös munka, most szintén ennek az együttműködésnek lehetünk fültanúi.

A végeredmény egy fülbemászó popdal lett, melyben az ifjú titán a romantikus oldaláról mutatkozik meg.


Nyitókép: ByeAlex (http://static.origos.hu/)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..