home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei hírmorzsák
Zvekán Péter
2017.09.29.
LXXII. évf. 38. szám
Zenei hírmorzsák

ZAYN feat. Sia: Dusk Till Dawn — George Michael feat. Nile Rodgers: Fantasy — Jason Derulo: If I’m Lucky

ZAYN feat. Sia: Dusk Till Dawn

 

Az ősz mindig izgalmas időszak a zeneiparban, ilyenkor sok új dal jelenik meg, a többi közt a ZAYN és Sia-féle Dusk Till Dawn is. A szám nemcsak azért izgalmas, mert egyfajta előhírnöke ZAYN új lemezének, és nemcsak azért, mert Sia volt a társszerző, hanem azért is, mert a dalhoz készült klipet egy igazi nagyágyú rendezte. Név szerint Marc Webb, aki olyan filmekkel hívta fel magára a világ figyelmét, mint A csodálatos Pókember vagy az 500 nap nyár.

Az egész együttműködés első hallásra annyira jó lett, hogy valószínűleg ez lesz 2017 őszének egyik legemlékezetesebb slágere.

 

George Michael feat. Nile Rodgers: Fantasy

 

Ennek a számnak a története egészen a ’80-as évekig nyúlik vissza. George Michael több mint harminc éve rögzített egy szerzeményt, melyet a Listen Without Prejudice Vol. 1 című albuma egyik fő dalának tervezett. Végül azonban nem lett belőle semmi, még a korongra sem került rá. Így joggal gondolhatjuk, hogy a Fantasy örökre elsüllyedt az egyik fiókban (mondjuk, a kislemez B oldalán megjelent, de az nem számít). A története azonban szerencsére itt még nem ért véget. Egészen 2016-ig kellett várni arra, hogy felmerüljön a Listen Without Prejudice Vol. 1 újrakiadása. Amikor ez az elképzelés a megvalósítás útjára lépett, végre elérkezett a pillanat, hogy a Fantasy című dal hozzá méltó módon tündököljön. Az új változat egy csavart is kapott, hiszen George Michael felkérte Nile Rodgerst, hogy közösen énekeljék el. Így jutottunk el 2017. szeptember 7-éhez, ahhoz a dátumhoz, amikor a brit rádiókban sok-sok évnyi várakozás után végre felcsendülhetett a Fantasy.

Az újból kiadott lemez mellett egyébként az 1996. évi MTV Unplugged-fellépés anyaga is megjelent, valamint a Freedom című dokumentumfilm is, melynek narrátora maga George Michael. Ez utóbbiban olyan sztárok jelennek meg, mint Stevie Wonder, Elton John, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Kate Moss vagy James Corden.

 

Jason Derulo: If I’m Lucky

 

Jason Derulo napjaink egyik legmenőbb előadója, akinek olyan dalokat köszönhetünk, mint a Want to Want Me, az In My Head, a Wiggle, a Talk Dirty vagy a jelenleg is futó Swalla. S ahogyan az a felkapott énekesek esetében manapság lenni szokott, nem várják meg, hogy az aktuális sláger körülötti levegő lehűljön, inkább gyorsan kiadnak még egy számot. Így tett Jason is, akinek máris megérkezett a legújabb dala, az If I'm Lucky. Csak annyit mondok el, hogy a beat itt is nagyon üt, a táncos klipre pedig tessék rákeresni a YouTube-on, hiszen a hangulata nem mindennapi!


A nyitóképen George Michael (fotó: http://www.hdwallpaper.nu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..