home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2018.12.03.
LXXIII. évf. 47. szám
Zenei hírek

Csepregi Éva: Titok — Kis Grófo: Tiki-taka

Csepregi Éva: Titok

Nem igazán értem, hogy ha valaki a saját műfajában kiemelkedően teljesített élete folyamán, akkor sok-sok év után miért kell abszolút megújulva visszatérnie, pedig sokan vannak, akik így tesznek. Legutóbb például Csepregi Éva. Amikor még csak hírként hallottam a dalról, kíváncsi voltam, hogy vajon milyen irányba vitték el a hangzást. Talán marad a régi, megszokott hangszerelés, vagy valami újjal próbálkoznak? Mint kiderült, az utóbbi mellett döntöttek.
 


 

A dal egyébként egy kemény csapatmunka eredménye. A zenét fia, Heatlie Dávid, valamint Sarkadi-Szabó Emese szerezte, a szöveget maga Éva írta, a hangszerelésben pedig Deseő Balázs segédkezett.

A hangzás modern és divatos lehetne, ha egy huszon-egynéhány éves énekesnő énekelne. Nekem egy kicsit szürreális a hatvanöt éves Csepregi Évát egy ilyen dalban látni és hallani, de ő tudja... Éva azt mondja, hogy az új szerzeménynek üzenete van: „Ebbe a dalba beleírtam azt, hogy min is múlik a boldogságunk. Higgyünk önmagunkban, tegyük azt, ami a mi dolgunk, és sikeres, boldog életünk lesz. Egész pályám során arra törekedtem, hogy mosolyt csaljak az emberek arcára, szórakoztassam őket, és a számainkban bujkáló életörömet, életigenlést sugározzam feléjük. Ha igazak vagyunk, csak kérni kell, és minden megadatik.”

A vadiúj szerzeményt, mely a Titok címet kapta, abban a SilverHill nevű stúdióban rögzítették, ahol olyan előadók fordultak meg, mint ByeAlex és a Slepp, Berkes Olivér, az Animal Cannibals, és itt lett felvéve a DR BRS X Fekete Vonat feat. Halott Pénz és Monkeyneck-féle Hol van az a lány? is. A Titok egy klipet is kapott, melyben Csepregi Éva... Inkább nézzétek meg, november 8-a óta elérhető a YouTube-on, és a cikk megírásának pillanatában 14 000 megtekintésnél járt.

 

Kis Grófo: Tiki-taka

Drukkerdallal állt elő a magyarországi bulibáró, azaz Kis Grófo! A hangzásvilág egy kicsit eltér az eddig megszokottól, de néhány ütem után azért simán ki lehet következtetni, hogy kihez tartozik a Tiki-taka című szerzemény. Azt nem tudom megjósolni, hogy mekkora sikere lesz, de az biztos, hogy Kis Grófo eddigi dalai (Bulibáró, Mert a nézését meg a járását, #LÁVKÓMA) elég nagyot ütöttek. Az egész történetben talán az a legérdekesebb, hogy nem klasszikus klipet forgattak hozzá, hanem egy animációs filmmel dobták fel, ami nagyon szórakoztató.
 


 

S hogy miért írt Kis Grófo drukkerdalt? Erről a következőképp nyilatkozott: „A magyar válogatott 2016-ban több mint negyven év után újra játszhatott az Európa-bajnokságon, és csodásan szerepelt. Magyarok tízezrei ünnepeltek az utcán, fantasztikus emlék! Ezt az érzést szerettem volna ezzel a dallal visszahozni.” Továbbá hozzátette: „Sajnos a fellépések miatt ki kell hagynom a meccseket, viszont az egész családom focilázban ég az év 365 napján, ez ihletett meg.”

Még egy érdekesség: Kis Grófo szerzőtársa Burai Krisztián volt, akiről az utóbbi időben egyre többet hallani. Jómagam egyáltalán nem kedvelem, de ettől még tény, hogy sok számban van ott a háttérben mint zeneszerző vagy dalszövegíró.

A klip november 9-étől érhető el a YouTube-on, és e sorok lejegyzésekor több mint 130 000-en tekintették meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..