home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2018.08.28.
LXXIII. évf. 34. szám
Zenei hírek

Majka x Curtis x Király Viktor: Füttyös — DR BRS x Fekete Vonat feat. Halott Pénz, Monkeyneck: Hol van az lány

Majka x Curtis x Király Viktor: Füttyös


Majka egy hihetetlen figurája a magyar médiának. Már sokszor írtam róla, de mindig meg kell említenem, hogy ő az egyetlen olyan alak, aki profitálni tudott a Való Világból. Az utóbbi időben eszméletlen dalok kerülnek ki a kezei közül, főleg amióta összefogott Curtisszel. Legújabb felvételükhöz Király Viktort is bevették, akivel már nem először dolgoznak együtt. 2017-ben jelent meg a Hatodik emelet című számuk, melyet azóta csaknem 5 millióan tekintettek meg a YouTube-on, arról nem is beszélve, hogy mennyit pörgött a rádiókban.

Hármójuk legújabb szerzeménye a Füttyös címet kapta. A szakik jóslatai szerint befutó lesz. Vannak, akik azt remélik, hogy túlszárnyalja majd a Belehalok sikerét, amit én erősen kétlek. Már csak azért is, mert az a dal a magyar szerzemények közül az egyik legnépszerűbb, jelenleg több mint 52 millió megtekintésnél tart. Viszont ha már a statisztikánál vagyunk, a Füttyös július 27-én került fel a világ legnépszerűbb videómegosztó portáljára, és alig egy hét alatt majdnem elérte a 4 millió megtekintést, szóval nem szerepel rosszul. A rajongók már most szeretik, és azt is, hogy Viktor végre ismét magyarul énekel.

A Füttyös videója Las Vegas legfényűzőbb kaszinóiba repíti a két rappert, Király Viktort pedig egy budapesti panelnegyed kifejező utcáin láthatjuk, ami bravúros kontrasztot teremt a klipben.

A szöveget egyébként Majoros Péter (Majka), Széki Attila és Bereczki Zoltán írták, a zenéért pedig Vámos „Nazbeat” András a felelős.

 

DR BRS x Fekete Vonat feat. Halott Pénz, Monkeyneck: Hol van az lány


Nos, jelentkezzen az, aki gondolta volna, hogy hallani fogunk még a ’90-es évekből ismert Fekete Vonatról. Ez már csak azért sem volt túlságosan valószínű, mert az eredeti tagok mind a saját karrierjükkel foglalkoznak. Most azonban mégis történt valami, méghozzá az, hogy legismertebb daluk, a Hol van az a lány pontosan húszéves. Ennek apropójából jelent megy egy vadiúj remake.

Ez az egész ötlet DR BRS fejéből pattant ki, aki a következőt nyilatkozta: „Nagyon boldog vagyok, mert egy régi álmomat sikerült valóra váltanom ezzel a felvétellel. Dáviddal és Márkkal jó kapcsolatot ápolunk, és egy random este folyamán került szóba, hogy mennyire szereti mindenki ezt a dalt. Innen jött az ötlet, hogy őket kérem fel a közreműködésre. A célom ezzel egyfajta zenei tisztelgés, mivel a Fekete Vonat egy meghatározó formáció, amely rengeteget adott a közönségnek.”

Ebből pedig már az is kiderült, hogy ki mindenki szerepelhet az új változatban. Először is sikerült ismét egybegyűjteni az eredeti tagokat, azaz húsz év után a klipben ismét ugyanazon a kanapén ül L.L. Junior, Mohamed Fatima és Fehér Tibor. A kollaborátorok pedig a Magyarországon páratlan népszerűségnek örvendő Halott Pénz tagjai, azaz Marsalkó Dávid és Járai Márk.

A dal minimálisan ugyan, de új hangszerelést is kapott, így a nyári hangulatát a klasszikus latin lüktetés és a friss reggaeton basszusmenet adja, melyet a Monkeyneckként ismert producer, Rochlitz Tamás írt.

Egy a lényeg, rengetegen dolgoztak azon, hogy húsz év után ismét sláger legyen a Hol van az a lány.


A nyitóképen Kiraly Viktor (Nyugat.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..