home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2018.08.09.
LXXIII. évf. 31. szám
Zenei hírek

Muse: Something Human — Charlie Puth: The Way I Am — Galantis: Satisfied (feat. MAX)

Muse: Something Human

Végre megérkezett az 1994-ben alapított brit rockzenekar, a Muse legújabb száma, mely a Something Human címet kapta. Ez a felvétel egyúttal a legújabb lemezük előfutára is.

Az együttes nem bízta a véletlenre az egészet, és bár ők olyan zenészek, akik dalokat is írnak, nem csak lejátsszák a mások által szerzett darabokat, a hangszerelés nagy részét és a masterelést arra a  Mark „Spike” Stentre bízták, aki olyan előadókkal és zenekarokkal dolgozik együtt, mint Madonna, a U2, a Depeche Mode vagy az Oasis.
 


 

A Muse frontembere, Matt Bellamy a következőképp nyilatkozott az új számról: „A folyamatos utazás képes kihozni az emberből a vadállatot, az új dal és a videóklip pedig ennek a lénynek a megszelídítéséről szól, és a vágyról, hogy visszatérjünk az emberi énünkhöz.”

Mint ahogyan az lenni szokott, az új üdvöske klipet is kapott, melyet az a Lance Drake rendezett, aki az együttes Dig Down és Thought Contagion című szerzeményeinek megfilmesítéséért is felelős. A Something Human már megtekinthető a YouTube-on, és jelenleg több mint 2,5 millió megtekintésnél jár.

 

Charlie Puth: The Way I Am

A mindössze huszonhat éves Charlie Puth napjaink egyik legtehetségesebb fiatal zeneszerzője, énekese. Az eddigi legsikeresebb lemezén, a Voicenoteson található felvételek zenéjét teljesen egyedül szerezte. A korong olyan gyorsan vált sokak kedvencévé, hogy a megjelenése után azonnal berobbant a Billboard 200 lista negyedik helyére, a Top Album listán pedig a másodikként debütált, és mindössze négy napra volt szüksége, hogy bearanyozódjon.

A Voicenotes sikerét tovább bizonyítja, hogy a The New York Times az év egyik legjobb popalbumának nevezte.
 


 

Erről a lemezről már ismerhetünk olyan dalokat, mint az Attention vagy a Done For Me, most pedig már meg is érkezett a legújabb single, a The Way I Am, melynek klipjét Colin Tilley rendezte, aki olyan előadókkal működik együtt, mint Justin Bieber, Selena Gomez vagy Rihanna.

A legújabb Charlie Puth-szerzemény még csak július 9-én lett feltöltve a YouTube-ra, és máris túlszárnyalta a 10 milliós megtekintést. Mindez azt bizonyítja, hogy ez a dal az idő múlásával igazi slágerré válik.

 

Galantis: Satisfied (feat. MAX)

A svéd elektronikus duó, vagyis a Galantis ismét új felvételt jelentetett meg, melyet ezúttal az amerikai énekessel, MAX-szel közösen készítettek el.

A Satisfied című vadiúj daluk azért izgalmas, mert zeneileg egy kicsit eltér attól, amit megszokhattunk tőlük. Ebben ugyanis az elektronikus hangzáson kívül keményen berobban a pop, a dance és a funk. Egyébként egyre több zeneszerző és előadó készít ilyen stílusú szerzeményeket. Időnként felmerül bennem a kérdés, hogy lassan visszatérünk az elektronikus zenéről a hangszerekre.
 


 

A Satisfiedról így nyilatkozott a csapat:

„Imádjuk az új számot! Igazi megtestesülése a Galantis céljainak, ami a friss és a jó hangulatú dallamok továbbfejlesztése minden szinten. MAX varázslatos hangjának pedig nem tudtunk ellenálni. Tánccipőket fel!”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..