home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2018.05.17.
LXXIII. évf. 19. szám
Zenei hírek

Rúzsa Magdolna újított — Tízéves a Péterfy Bori & Love Band!

Rúzsa Magdolna újított

Magdi 2006-ban nyerte meg a Megasztárt, és azóta töretlenül halad előre. Megkockáztatom, hogy ő lett a magyar tehetségkutatókban felfedezett énekesek közül a legsikeresebb. A koncertjein megtelnek az arénák, arról nem is beszélve, hogy az elmúlt időszakban mennyi díjat zsebelt be. Például többszörös platinalemezes előadó, MTV EMA, Comet- vagy Artisjus-díjas, hogy csak néhányat említsek.

 


Magdi utolsó lemeze Érj hozzám néven futott, és most jelent meg az új felvétele Légzés címmel. Az énekesnő a következőképp nyilatkozott a Magneotonnak: „Egy könnyű, nyári hangulatot árasztó dalra vágytam, és szerintem nagyon magdis lett a Légzés. Arról az érzésről szól, amelyet minden ember keres. Ez egy szerelmes, ám dübörgő dal, és nagyon várom, hogy a koncerteken együtt énekelhessem a közönséggel. A kedvenc sorom az, hogy nekem minden porcikám veled egy ritmusra jár — remélem, hogy mindenki átérzi majd ezt a fülledt, túlfűtött, mégis könnyed érzést, ha hallja a Légzést!”

Magdiban nemcsak az a különleges, ahogyan elénekli a zeneszámokat, hanem az is, hogy a dalok szerzéséből is kiveszi a részét. Az utóbbi időben ráadásul egy jó zenei társra is lelt Szakos Krisztián személyében, akivel közösen olyan számokat dobtak piacra, mint az Április, az Éden vagy a Jel. Nem mellékesen ezek mind toplistásak lettek.

Az új felvételhez egy klip is dukál, mely sokak szerint Magdi eddigi legjobb, legszebb videója lett. A helyszín ezúttal Varró Zoltán sztárdizájner enteriőrje volt, melyet a Gerbeaud-ba építettek be. A felvételen Magdi szebbnél szebb ruhákban jelenik meg, és egy táncos pár nagyon kifinomulttá teszi a videót a szerelmes koreográfiájával. A dal már megtekinthető a YouTube-on, és eddig mintegy félmillió megtekintésnél jár, pedig csak április 25-én került fel.

 

Tízéves a Péterfy Bori & Love Band!

Ugye, megvan a Péterfy Bori & Love Band nevű csapat? Emlékeztetőül: olyan dalok fűződnek az együtteshez, mint a Vámpír vagy a Hajolj bele a hajamba, mely egyébként csaknem 9 milliós megtekintéssel büszkélkedhet. Észre sem vettük, de ezek a zenészek már tíz éve vannak jelen, ezért frappáns megoldás a legújabb lemezük címe, mely nemes egyszerűséggel csak annyi, hogy Bori X. Erről a korongról jelent meg most egy kislemez, a címe: Ne keresd az igazit, az én voltam.

 


Az új albumról tudni kell, hogy merőben más, mint amit eddig megszokhattunk a csapattól. Félreértés ne essék, továbbra is Sarkadi Balázs felelős a dalszövegekért, és Tövisházi Ambrus készíti a hangszerelést, viszont az egész anyag elfordult a rock and rolltól az elektropop irányába. Mindenki döntse el magában, ez mennyire volt okos döntés. Bátraké a szerencse!

Amit viszont valószínűleg sokan nem tudtak: Bori nemcsak az éneklésben jeleskedik, hanem színészként is megállja a helyét. Nem is akárhogyan. A világhírű Krétakör színtársulat tagjaként egész Európát bejárta, és alakításáért a francia kultuszminisztertől kapott névre szóló, elismerő levelet. A színészi tehetségét egyébként a zenekari fellépései során is kamatoztatja, melyek elképesztően izgalmasak és energiával telítettek. Ezt azok is tanúsíthatják, akik elmentek a nemrég megtartott szabadkai koncertjére.


Nyitókép: Péterfy Bory (fotó: Szerda Zsófi)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..