home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2017.11.04.
LXXII. évf. 43. szám
Zenei hírek

Irie Maffia: Ez a jó — SuperStereo feat. Dér Heni: A sorsunk összeér

Irie Maffia: Ez a jó
 


Az egyik pesti zenész haverom mesélte, hogy mint mindenhol, ott is folyamatosan különféle együttesekkel próbálkoznak érvényesülni a zenével foglalkozók. Egyszer csörrent a telefon, és előadták a remek ötletet, hogy egy olyan zenekart akarnak alapítani, amelyben tizenketten játszanak, és nagyon jó lesz, olyan dancehall, reggaeton, hiphop és funk stílusú. Nos, mivel ez a hívás már legalább öt bebukott próbálkozás után következett, az ajánlatot visszautasította, mert nem látott benne fantáziát. Mint kiderült, rosszul tette, ez a csapat ugyanis ma az Irie Maffia néven ismert.

S ha esetleg valaki nem ismerné őket, akkor leírom, hogy eddig négy nagylemezt adtak ki, ezek cím szerint a következőek: Fel a Kezekkel/Hands In The Air!, What’s My Name?!, Nagyon jó lesz és 10. Emellett pedig folyamatosan járják Magyarországot elég nagy sikerrel. Ugyanúgy ott vannak a vidéki helyszíneken, a budapesti klubokban, mint az ország legnagyobb fesztiváljain. Szóval jól megy a szekerük.

Dalaik szövege többnyire angol nyelven íródik, viszont a magyar sem kivétel. Olyannyira, hogy az előzőleg már befutottnak számító #Bajnok című szerzemény után, megérkezett a legújabb, mely az Ez a jó címet viseli. Az egyedi hangzásvilágnak köszönhetően ez az Irie Maffia-dal is rögtön felismerhető — nem beszélve az énekesnő Sena hangjáról vagy az MC-kről. Az új szám friss, üde, dúdolható, élvezhető.

 

SuperStereo feat. Dér Heni: A sorsunk összeér

A SuperStereo együttes neve sokak számára ismerősen cseng. Ha másért nem, hát a Bent a neved című dal miatt, melynek klipje a legismertebb videómegosztó portálon már a 16 milliós nézettséget is túlszárnyalta, ami Magyarországon rendkívüli teljesítménynek számít. A produkció megálmodója egyébként Laskai Viktor, aki ezúttal a vajdasági származású, csodálatos hangú és az utóbbi időben egyre csinosabb énekesnővel, Dér Henivel közösen dolgozott együtt legújabb dalán, mely A sorsunk összeér címet kapta.

Laskai ekképp nyilatkozott a szerzeménnyel kapcsolatban: „Szerettem volna egy olyan számot írni, amely segíthet azokban a helyzetekben, amelyekből nehezebben tudunk kilábalni. Sokféle értelmezése lehet a szövegnek, és első hallásra talán inkább a szerelemre asszociálunk. Számomra viszont ez inkább egy erőt adó felvétel, lendületes, modern zenei alappal. Dér Heni tökéletesen megtestesíti a női energiát. Szerencsére első hallásra beleszeretett a dalba, ezért gyorsan és könnyen haladt a közös munka.”

A zeneszám egyébként minden tekintetben megfelel a mai trendnek. Friss, jó lüktetésű alap és dallam, melynek egyvelegét Dér Heni hangja koronázza meg. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..