home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2016.05.31.
LXXI. évf. 21. szám

A széles közönség számára ByeAlex néven megismert Márta Alex már 2011 óta zenél együtt Schmidt Gergővel, akit az elektronikus zene kedvelői Tembo néven ismerhetnek. — A magyar labdarúgó-válogatott szurkolói hónapokkal ezelőtt spontán kezdték el biztatni a nemzeti csapatot az egykor óriási slágernek számító Az éjjel soha nem érhet véget című Soho Party-dallal.

Senkise: Sose

A széles közönség számára ByeAlex néven megismert Márta Alex már 2011 óta zenél együtt Schmidt Gergővel, akit az elektronikus zene kedvelői Tembo néven ismerhetnek. Az ő duójuk alkotja a Senkise nevű — eredetileg hobbiprojektnek induló, az elektronikus hiphop-RnB mezsgyéjén mozgó — zenei „formációt”. A Senkise 2015 végén született meg, de azóta szorgalmasan dolgozik rajta, hogy felkavarja a magyar zenei világ állóvízét a maga kissé szexi, egyúttal lüktető hangzásával. Számai a trap jegyeit veszik át, vagyis egy erős basszusháttér, egy markáns dob és szintiszólamok jellemzik. Emellett felcsendül a szomorkás, melankolikus, byeAlexes énekhang, melyhez az előadótól megszokott dalszövegek párosulnak. Nemrég érkezett meg — került piacra — a duó második felvétele, a Sose, melynek hangzása, frissessége, témája és klipje igencsak kapós, tetszős, addiktív. Talán éppen ezért trap a műfaj neve, azaz csapda, melybe könnyen beleesünk, és szinte lehetetlen kimászni belőle.

Zenével a fociért!

A magyar labdarúgó-válogatott szurkolói hónapokkal ezelőtt spontán kezdték el biztatni a nemzeti csapatot az egykor óriási slágernek számító Az éjjel soha nem érhet véget című Soho Party-dallal. Miután a magyar válogatott 44 év után ismét kijutott az Európa-bajnokságra, valamint nem mellékesen 30 év telt el azóta, hogy legutóbb labdarúgó-világeseményen részt vett, a magyarországi zenei élet jeles képviselői Lotfi Begi vezetésével összefogtak, hogy a zene segítségével támogassák a magyar csapatot.

A projektum egyik része a Soproni bemutatja: Bon Voyage — Válogatott dalok utazáshoz című CD, melyen a magyar könnyűzene nagyjai alapozzák meg a szurkolói hangulatot. Ez a korong május 20-ától Magyarország valamennyi MOL-kútján kapható. Érdekességként jegyzem meg, hogy a lemez hozzánk is kötődik, hiszen Kovács Nemes Andor zenekara, a Firkin is készített egy szurkolói dalt, mely szintén rajta van az albumon.

A projektum másik része egy nagyszabású Budapest Park-koncert volt május 22-én. A rendezvényen a CD-n szereplő előadók többsége fellépett, és természetesen ott voltak a magyar válogatott tagjai is. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..