home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Virágok a tornácon
(re)
2015.05.25.
LXX. évf. 20. szám
Virágok a tornácon

Itt az ideje elültetni az erkélyre, teraszra tervezett virágokat, dísznövényeket. Ezek az évelő növények — ha rendszeresen öntözzük őket — egész nyáron ékesítik majd a környezetünket. Ki-ki ízlése szerint választhat bokros vagy hosszabb szárú, különféle — vagy csupán egyetlen — színekben pompázó nyári virágot.

Egy a fontos: a virágágyásba, kaspóba ültetett növényt a nyári hónapokban mindennap meg kell öntözni, mert a kánikula hatására a virágföld könnyen kiszárad. Korán reggel vagy már az esti órákban locsoljunk — még akkor is, ha a növény árnyékos helyen van. Az öntözésre az esővíz a legalkalmasabb, de ennek hiányában csapvizet is használhatunk. Tápanyagoldatra ezeknek a növények nincs szükségük, hiszen a legfontosabb ásványi anyagokhoz hozzájutnak a virágföldből, a vízből és a napfény által.

Íme néhány ötlet, hogy mely virágok a leghálásabbak, és melyek igénylik a legkevesebb törődést.

Begónia

Petúnia

Muskátli

Lobélia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..