home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Vigyázz, kész, rajt!
Tóth Tibor
2019.02.18.
LXXIV. évf. 7. szám
Vigyázz, kész, rajt!

Szeptember 1-jén, Szabadka város napján tartják meg a III. Szabadkai Félmaratont.

Az esemény részleteit a minap sajtótájékoztatón ismertették a szervezők, valamint köszönőplakettet adtak át mindazoknak, akik támogatták a tavalyi, nagy sikert aratott versenyt.

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere elmondta, hogy az elmúlt két évben bebizonyosodott, a városnak szüksége van egy félmaratonra, és Szabadka megérdemel egy ilyen jelentős rendezvényt.

— Külön köszönet illeti Pásztor Bálint parlamenti képviselőt, aki kezdeményezője és megálmodója ennek a versenynek, valamint a Horizont Sportegyesületet, mely már két alkalommal megszervezte a félmaratont. Az elmúlt két évben több száz résztvevőt láthattunk vendégül, céljaink között szerepel, hogy ez a szám meghaladja az ezret. A város számára fontos, hogy külföldiek is részt vettek a félmaratonon. Jó hír, hogy rendezvényünket a Szerbiai Atlétikai Szövetség is beiktatta éves versenynaptárába. Bízom benne, hogy minél több polgár részt vesz a félmaratonon, hiszen a sport és az egészséges életmód rendkívül fontos. A futókra szecessziós épületek várnak, ezért jöjjenek minél többen, fussunk át a történelmen!


Szervezők és támogatók

Mester Gyula olimpiai bajnok röplabdázó az idén is a félmaraton reklámarca lesz. Nagy megtiszteltetés számára, hogy újra népszerűsítheti ezt a szívének rendkívül kedves rendezvényt, hiszen szülővárosában mindig kellemes érzés valamilyen sporteseményen részt venni, főleg egy olyanon, amely ekkora tömegeket vonz. Megígérte, hogy felkészül, és teljesíti az 5 km-es örömfutást.

Pásztor Bálint, a Szabadkai Félmaraton ötletgazdája közölte a megjelent újságírókkal, hogy a III. Szabadkai Félmaratonra már be lehet nevezni, majd megköszönte Bogdan Laban polgármesternek, Horvát Tímea alpolgármesternek és Magosi Zsuzsannának, a polgármester segédjének a közreműködést, hiszen az ő támogatásuk, illetve a város nélkül ez a verseny nem jöhetett volna létre. Köszönet illet ezenkívül számos intézményt, vállalatot, valamint azt a 300 önkéntest is, aki sikeresen megoldotta az esemény zavartalan lebonyolítását.


Pásztor Bálint és Mester Gyula

— A II. Szabadkai Félmaratonon 640-en rajtoltak el, viszont a gyerekfutamokkal együtt, melyeket az Active Kids egyesülettel közösen szerveztünk, több mint 1100 résztvevőnk volt. Külföldről 90-en futottak velünk a történelmen át. A harmadik félmaratonnal kapcsolatban egy újdonságról is beszámolhatok: az eddigi 5 és 21 km-es távok mellé a 10 km-es futam is bekerült a programba.

Žika Savin, a Horizont Sportegyesület alelnöke előrevetítette a magyarországi félmaratonok szervezőivel való még jobb együttműködés lehetőségét. Ez esetben a szerbiai versenyzők nagy számban vennének részt a magyarországi félmaratonokon, a magyarországi futók közül pedig még többen látogatnának el a szabadkai eseményre.

A sajtótájékoztató végén köszönőplakettet osztottak ki mindazoknak, akik támogatták a második félmaratont. A harmadikra már be lehet nevezni a www.subotickipolumaraton.com kétnyelvű honlapon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..