home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Véget ért a negyedik médiakiállítás
Tóth Tibor
2005.03.09.
LX. évf. 10. szám
Véget ért a negyedik médiakiállítás

Milorad Ðurić tartományi tájékoztatási titkár a Hét Nap kiállítóhelyénSzerdától péntekig az Újvidéki Vásár új csarnokában, a Master Centerben tartották meg a negyedik nemzetközi médiakiállítást. A háromnapos rendezvényt -- melynek több mint húszezer látogatója volt -- Dragan Kojadinovi...

Milorad Ðurić tartományi tájékoztatási titkár a Hét Nap kiállítóhelyén

Szerdától péntekig az Újvidéki Vásár új csarnokában, a Master Centerben tartották meg a negyedik nemzetközi médiakiállítást. A háromnapos rendezvényt -- melynek több mint húszezer látogatója volt -- Dragan Kojadinoviæ, a szerbiai kormány művelődési minisztere nyitotta meg. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a hazai elektronikus médiumok és sajtó publikációiba, megismerkedhettek az elektronikus hírközlési eszközök reklámklipjeivel, a sajtóházak kiadványaival, a szerkesztőségek szerkesztési politikájának irányelveivel, egyes kiadók, újságok, rádió- és televíziós társaságok megmozdulásaival, kampányaival. Az audio- és videoberendezéseket forgalmazó és árusító kereskedelmi cégek is képviseltették magukat, bemutatták a kiadóknak, a rádióknak és a tévéknek szánt legújabb berendezéseiket. A vásár alatt jó néhány vitatribünre, konferenciára és szaktanácskozásra is sor került, melyeken szó esett az újságírók szociális helyzetéről, a szerzői jogok érvényesüléséről, a szórakoztató jellegű tájékoztatásban tapasztalható kalózkodásról, a PR-tevékenység helyzetéről és még számtalan olyan témáról, melyet nagy érdeklődés előzött meg. A szórakoztató rendezvények keretében többek között olyan zenekarok, illetve esztrádművészek koncerteztek, mint a Neverne Bebe, a Garavi sokak, a Perpetuum mobile vagy Slaðana Delibašiæ. A sportolók sem maradhattak ki a vásár forgatagából, az újvidéki Vojvodina röplabda- és kosárlabda-csapatának vezetői és játékosai is megtisztelték jelenlétükkel a negyedik nemzetközi médiakiállítást. A rendezvényen bemutatkozott a műsorait 37 nyelven sugárzó németországi Deutsche Welle tévéállomás is, melynek 47 tudósítója tevékenykedik az egykori Jugoszlávia területén, 12 pedig Szerbia és Montenegróban végzi munkáját. A hazai televíziók közül bemutatkozott az újvidéki illetőségű, magyar nyelvű Mozaik Tv, a Pink Tv, a Panonija RTV, az Apolo Tv, a Delta RTV, a szabadkai Super Tv, az Újvidéki Televízió, a nagybecskereki KTV Zrenjanin, a Tv Luna, a Tv Sremska, a niši Belle Amie, a kragujevaci, èaèaki és a podgoricai televízió, valamint Boszniából a banjalukai NTV és a zveèani tévé is. Nem maradhattak ki a sajtó képviselői sem, nagy érdeklődés volt tapasztalható a Danas, a Playboy, a Svet és a Burda iránt, de nagyon népszerűek voltak a kisebbségi lapok: a Hét Nap, a Magyar Szó, a Hlas Ludu, a Them, a Libertatea, a Hrvatska rijeè, a Ruske Slovo -- satndjai is.
Hetilapunk kiállítóhelyét meglátogatta Milorad Ðuriæ tartományi tájékoztatási titkár, és tartalmas eszmecserét folytatott a Hét Nap igazgatójával, Kókai Szilveszterrel. Ðuriæ úr elmondta, hogy a kiállítás kitűnő alkalom arra, hogy a médiaházak tapasztalatot cseréljenek, álláspontokat alakítsanak ki különböző témákról, de lehetőség nyílik ilyenkor arra is, hogy egyes sajtóházak ismertessék és nyilvánosságra hozzák gondjaikat is. Helyesnek ítélte meg, hogy a tartományi kormány segíti a kisebbségek nyelvén megjelenő lapokat, hiszen e támogatás esetenként a puszta létet jelenti a számukra. Nagyon fontosnak tartja a tartományban élő kisebbségi közösségek identitásának megőrzését, s támogatásáról biztosította lapjaikat, függetlenül attól, hogy mekkora irántuk az érdeklődés -- szögezte le Milorad Ðuriæ tartományi tájékoztatási titkár.
A szervezők sikeresnek ítélték meg a negyedik nemzetközi médiakiállítást, de hangsúlyozták: remélik, a jövő évi vásáron az ideinél is több kiállító vesz majd részt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..