home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Véget ért Zentán a színházi fesztivál
Tóth Lívia
2019.02.25.
LXXIV. évf. 8. szám
Véget ért Zentán a színházi fesztivál

Öt napig tartott a Magyar Teátrumi Társaság Közhasznú Egyesület és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata, amely a beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig minden korosztálynak tartalmas szórakozást kínált.

A III. Teátrum Neked! Fesztivál megnyitóján Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és értékelte a tavalyi rendezvény óta eltelt időszakot. A folytatásban rendkívül érdekes és tartalmas beszélgetésnek lehettek tanúi a jelenlévők. Az Életnagyság című programban Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára Cserhalmi Györgyöt, a Nemzet Színészét, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas érdemes művészet kérdezte életútjáról, pályafutásának legmeghatározóbb momentumairól, valamint a tanításról és a családról.

A második napon a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata a legkisebbeknek kedveskedett a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című új mesejátékával. A délelőtt még egy izgalmas tevékenységet tartogatott, ugyanis a Fővárosi Nagycirkusz artista animátorai a cirkusz izgalmas világába kalauzolták a vállalkozó kedvű gyerekeket.

Délután Mesterségünk címere: színész címmel Pindroch Csaba és Verebes Linda tartott fejlesztő színjátszó foglalkozást, este pedig a színészházaspár egy fergeteges vígjátékkal, Peter Quilter: Mr. és Mrs. című darabjával vívta ki a közönség tetszését.

A következő nap délelőttje szintén a gyermekeké volt, akiket a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Páskándi Géza: Furfangos Péter, avagy az egér farkincája című, népmesei motívumokkal átszőtt gyermekelőadásával szórakoztatott.

A Fővárosi Nagycirkusz felnőtteknek szánt Férfi és nő produkciójában versek és dalok kíséretében fonódott össze az artistaművészet a színművészettel.

A fesztivál negyedik napján a Békéscsabai Jókai Színházé volt a főszerep. A művészek Szarka Gyula és Zalán Tibor: Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány című gyermekelőadását, valamint Dario Niccodemi: Hajnalban délben, este című vígjátékát hozták el Zentára. A délelőtti kínálat része volt az is, hogy a gyermekek logikai játékokat, készségfejlesztő fejtörőket próbálhattak ki.

A III. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok zárásaként Medvegyev Fodrásznőjét tekinthette meg a nagyérdemű a budapesti Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában. A létrejöttének tízéves évfordulóját ünneplő előadást, melynek szereplői Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Kristán Attila és Tóth László, rendezője pedig Viktor Rizsakov, százhuszonötödik alkalommal játszották.

Az eseménysorozat idei újdonsága Húros Annamária Dóri díszlet-és jelmeztervező művész munkáinak kiállítása volt. Az egyedi, kézzel készített kosztümöket, közöttük a Zenta, 1697 rockopera főszereplőinek a ruháit is, a kamaraszínház előterében tekinthették meg az érdeklődők. Az öltözékek nagy részét fel is próbálhatták a látogatók.

A színházi fesztivál a Magyar Kormány Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács és Zenta község önkormányzata támogatásával valósult meg.

A rendezvény hangulatába a Zentai Magyar Kamaraszínház Facebook-oldaláról kölcsönzött felvételekkel pillanthatnak be olvasóink.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..