home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Vandalizmus
2018.05.11.
LXXIII. évf. 19. szám
Vandalizmus

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskola közleménye

Még két hete sincs, hogy iskolánk dolgozói, tanulói a szülőkkel karöltve a Šabac utcai épület udvarában facsemetéket ültettek, hogy az udvart szebbé és kellemesebbé tegyék, de a vandálok 19 facsemetét félbetörtek. 

A szülők és tanárok a Szülők Klubja keretében, és azok a tanárok, akik a Šabac utcai épületben dolgoznak, együttes erővel a tanulókkal, összesen 25 facsemetét ültettek el a Föld napja alkalmából, hogy szebbé és kellemesebbé tegyék a környezetüket  a közösség érdekében.

Az iskola bejelentette a rendőrségen a vandalizmust.

Ebben az épületben problémát okoz a kerítés hiánya, amiért a szülők és az iskola évek óta harcol az illetékes intézményekben, és a szülők peticiót is írtak már, hogy megyorsítsák e probléma megoldását.

A tanulók nincsenek biztonságban a kerítés hiánya miatt, mert az iskolaudvarba bemennek a kóbor kutyák, fiatalok, akik zavarják a tanulókat és tanárokat az iskolai aktivitások alatt, és felnőttek is, akik nem ritkán lovas kocsikkal haladnak át az iskola udvarán.

Valamikor volt kerítés, és több alkalmommal is fel lett újítva, de minden alkalommal újból és újból el lett tulajdonítva (ellopták az oszlopokat, a dróthálót).

Az iskola együttműködik a rendőrséggel és a kommunális rendőrséggel, de sajnos keserűséggel tölt el bennünket, hogy azok, akik most vadul eltördösték a frissen elültetett fákat a jövőben sem fognak ilyen tettektől visszariadni, és  sem a szülőknek, sem az intézménynek, sem  a közösségnek nem sikerült megtanítani őket arra, hogyan óvják a természetet és azokat a javakat, amelyek az elkövetkező generációkat szolgálnák.

A Széchenyi István Általános Iskola igazgatónője
Weiss Vesna

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..