home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Útra keltek a Mikulások
Tóth Tibor
2015.12.13.
LXX. évf. 49. szám
Útra keltek a Mikulások

Pénteken immár tizennegyedik alkalommal keltek útra a hajdújárási Mikulások, hogy hagyományainkat őrizve megörvendeztessenek kicsiket és nagyokat egyaránt.

A több mint húsz, tetőtől talpig pirosba beöltözött Mikulás elsőként a ludasi általános iskola tanulóinak szerzett kellemes meglepetést. A gyerekek egy versért, mondókáért cserébe néhány szem cukrot kaptak, melyet jóízűen azonnal el is fogyasztottak. A hajdújárási és a noszai iskolában szintén nagy sikert arattak a fehér szakállúak, hiszen az édesség mellett az sem elhanyagolható, hogy a tanórák, ha csak egy kis időre is, de a Mikulások jelenléte alatt megszakadtak. A szabadkai városházára is ellátogatott a népes társaság, melyet Maglai Jenő, Szabadka polgármestere fogadott. A Mikulások további sikeres munkát kívánva egy díszes virgácsot nyújtottak át a polgármesternek, aki megköszönte a látogatást, és kifejezte abbéli reményét, hogy ezt a szokást Hajdújáráson és környékén továbbra is ápolni fogják. A következő állomáson, a hajdújárási Lurkóházban a gyerekek már csillogó szemekkel várták a Mikulásokat, akik mindenkinek egy-egy csomaggal kedveskedtek. A Mikulások ellátogattak a királyhalmi temetőbe is, ahol mikulásvirágból készült koszorút és Mikulás-sapkát helyeztek Királyhalom korábbi polgármesterének, Pék Jánosnak a sírjára, aki e kezdeményezést az elejétől fogva mindig támogatta. A végére néhány pártfogó meglátogatása maradt, majd a tartalmas nap Mikulás-diszkóval fejeződött be.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..