home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ünnepelt Tiszaszentmiklós
CS. BERÁK Benitta
2013.10.09.
LXVIII. évf. 41. szám
Ünnepelt Tiszaszentmiklós

A falu- és az iskola napját ünnepelte Tiszaszentmiklós lakossága. A kis településen az iskoláztatás mintegy kétszázötven éves múltra tekint vissza.

Az ünnepség sportrendezvénnyel, asztalitenisz-bajnoksággal kezdődött, és művelődési programokkal folytatódott, köztük a Dr. Tihomir Ostojić Általános Iskolában megnyílt tárlattal, melynek anyaga azokból a munkákból gyűlt össze, amelyek az intézmény nyári képzőművészeti hetén születtek.

Az Ifjúsági Otthonban zenés, táncos színes műsor vette kezdetét az általános iskola diákjainak, a dr. Tihomir Ostojić Művelődési Egyesületnek, a lengyel Wisla egyesületnek és a Tiszaszaszentmiklós Magyar Kultúrkör tagjainak a fellépésével. A műsort három kisbíró nyitotta meg. Az ő jelenlétükkel a szervezők a kisbíróknak a falu életében egykor betöltött fontos szerepére: a hírek dobszólóval való közzétételére szerették volna felhívni a figyelmet. A műsorvezetők felidézték a letűnt időket, felelevenítették nagy- és dédszüleink szokásait és hagyományait. A művelődési program Johannes Brahms Magyar tánc című zeneművére készült csodálatos koreográfiával fejeződött be.

A ünnepség természetesen nem múlhatott el az ilyenkor szokásos gasztronómiai megmérettetés nélkül: a helybeliek és a vendégek egymással versengve igyekeztek megfőzni a legfinomabb birkapörköltet. A zsűri huszonnyolc kiváló étket kóstolt meg. Az első díjat a Csizmadia Gábor képviselte csókai Művelődési és Oktatási Központ érdemelte ki, második lett a csókai kommunális közvállalat csapata, a harmadik helyen pedig a helybeli Borislav Budovalčev végzett.

A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör tagjai az egyháztanácséival közösen kürtőskalácsot is sütöttek, és a versenyen kívül főzött körömpörköltjükből is ehetett minden vendég.

Az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény óvónői a legkisebbekre is gondoltak, a legnagyobb örömükre gondoskodtak a foglalkoztatásukról. A nap folyamán volt kötélhúzás, szkanderezés, este pedig a helybeli Vilenjaci (Törpék) koncertje tette színesebbé az ünnepélyt. A rövid tűzijáték után népzene szórakoztatatta a fiatalokat. A rendezvény barátságos kézilabda- és futballmérkőzésekkel ért véget.

Kívánjuk, hogy Tiszaszszentmiklós és az iskola még sok száz esztendeig éljen!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..