home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Újra mozivásznon a digitálisan felújított Macskafogó*
Martinek Imre
2018.09.12.
LXXIII. évf. 36. szám
Újra mozivásznon a digitálisan felújított Macskafogó*

Az eredetileg 1986-ban készült magyarországi rajzfilmklasszikus 4K minőségben restaurált képpel és digitálisan felújított hanggal kerül(t) újra mozivászonra, a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum igazgatóság, a Pannonia Entertainment filmforgalmazó és a Macskafogó.hu rajongói oldal együttműködésében.

Budapesti tudósítónktól

Ternovszky Béla rendező és Nepp József forgatókönyvíró – aki sajnos tavaly óta már nincs köztünk – minden korosztály számára egyaránt szórakoztató alkotása tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal parodizálja is ezeket a zsánereket. A Pannonia Filmstúdióban a legnépszerűbb magyar színészek adták a hangjukat ehhez a remekműhöz: Sinkó László, Benedek Miklós, Haumann Péter, Bodrogi Gyula, Mikó István, Kern András és a többi közreműködő számos szállóigévé vált párbeszéddel ajándékozta meg a közönséget. A hagyományos animációs technikával, 1986-ban készült egészestés rajzfilm a keletkezése óta mit sem vesztett frissességéből, népszerűsége mindmáig töretlen, a benne hallható dalok közül pedig több is időtlen slágerré vált. Az ismert történet főhőse egy titkos egérügynök, Grabowsky, akit Pokyóba küldenek, hogy hozza el annak a szerkezetnek a titkos tervét, amely megmenthetné az egércivilizációt a mindenre elszánt gonosz macskák szindikátusától.” – olvasható az ajánlóban*.

A szeptember 13-i hivatalos rajtot megelőző interaktív, a publikumot, a néhai stáb oszlopos tagjait, előadóművészeket, illetve a sajtósokat is felzárkózatató ősbemutatóra szeptember kilencedikén került sor Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az előttünk álló időszakban a korhatár nélkül megtekinthető rajzfilmet országszerte több mint negyven moziban vetítik majd, a helyszínek folyamatosan frissülő listája pedig a www.macskafogo.hu oldalon kérhetők le. 

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..