home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Újra a Szuperligában
Tóth Tibor
2016.08.08.
LXXI. évf. 31. szám
Újra a Szuperligában

A Topolya Asztaliteniszklub női felnőttcsapata néhány I. ligában eltöltött idény után újra felkerült a legjobbak társaságába. Mellette az utánpótláscsapatok és a férfiegyüttesek is figyelemre méltó eredményeket értek el. Az elmúlt idényről és a klub körüli újdonságokról Juhász Antallal, a Topolya Asztaliteniszklub elnökével beszélgettem.

A legjobb eredményt Czini Gábor edző vezetésével a Barna Blanka, Halász Ella, Brindza Ágnes, Pelle Orsolya összetételű első számú női csapat érte el, mely az I. szövetségi ligában veretlenül, tizennyolc mérkőzésből ugyanennyit nyerve szerezte meg a bajnoki címet. A liga legjobb játékosa Barna személyében szintén a topolyaiak soraiból került ki, aki az egész idényt veretlenül játszotta végig. Az ősztől a Topolya mellett még a három vereséggel a második helyen végzett belgrádi Crvena zvezda is a Szuperligában folytathatja a szereplést.

— Az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal több erős női csapat van kialakulóban, így megerősítettük keretünket a 2016/17-es idényre. A Novi Sad a korábbi felállítással vág neki a küzdelmeknek, a másik két újvidéki csapat, a Panonija és a Radnički is erősített, de ez elmondható a Versecről és a több román légióst szerződtető uzdini Unireáról is. A bajnoki címet szerzett csapatból a továbbiakban is számítunk mindenkire, de melléjük még egy erősítést is szereztünk. Az országban a szuperligás szintű játékosok már találtak maguknak klubokat, így a Szekszárd Asztalitenisz Clubtól kölcsönkaptuk az 1991-ben született támadójátékost, Haraszti Nórát. Ő tavaly a spanyol II. ligában szerepelt, a szeptember elején kezdődő idényben pedig sorainkat erősíti majd. Vele minden bizonnyal elérjük célunkat, a ligában maradást, sőt akár elcsíphetünk egy rájátszást érő helyet is — mondta a klubelnök.


Az I. ligát megnyerő topolyai női csapat (balról jobbra): Pelle Orsolya, Barna Blanka, Halász Ella, Brindza Ágnes

A 14-15 éves lányok alkotta második számú topolyai női csapat a II. Szövetségi Liga északi csoportjának második helyén zárta az alapszakaszt, ezzel bejutott a rájátszásba, és ott a dobogó harmadik fokára állhatott. A harmadik számú csapatot alkotó 10-12 éves lányok a Vajdasági Ligában szerepeltek, ahol a Temerin és a szentmihályi Tornádó mögött a harmadik helyet szerezték meg.

Egy lépésre a feljutástól

A II. Szövetségi Liga északi csoportjában szereplő Topolya első számú férficsapata rendszeresen harcban áll a magasabb rangfokozatba jutásért, az utolsó pillanatban azonban mindig egy hajszállal lemarad az I. ligáról.

— Tavaly is nagy reményekkel vágtunk neki az idénynek, Búss Imre személyében szuperligás játékost igazoltunk le, és az első két hely egyikének megszerzését tűztük ki célul. Balszerencsénkre azonban hat csapat is igencsak beerősített, és egy nagyon színvonalas II. ligás mezőny jött létre. A bajnoki címet a Pető Zoltánnal, Fehér Rolanddal, Pero Tepićtyel felálló Temerin szerezte meg mindössze egy vereséggel, a torontálvásárhelyi Spartacus előtt, mi pedig a Dunacséb csapatával a harmadik helyen osztoztunk. Második számú csapatunk az Észak-bácskai Liga hetedik helyén zárt, ami nem rossz eredmény, hiszen a csapatot kisfiúk alkották, akik egy-két idősebb játékos segítségével vívták ki ezt a helyet. Számukra a fő cél a tapasztalatszerzés volt. A harmadik számú csapatunk harmadszor vett részt a Szabadkai Liga első osztályának küzdelmeiben, és először nyerte meg az erős amatőrligát. A hangsúlyt itt is főleg a fiatalokra helyeztük, akik beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A Szabadkai Asztalitenisz-szövetség az érmek mellett egy szép vándorserleggel tisztelt meg bennünket, aminek mindannyian nagyon örülünk — mondta Juhász.


Juhász Antal, a Topolya Asztaliteniszklub elnöke

Az első számú férficsapattal újra a feljutást tűzték ki célul. Az előrejelzések szerint az újvidéki csapatoknak és a Dunacsébnek is ez a célja, ezért várhatóan ádáz harcok dúlnak majd az asztalok mellett. A csapat megváltozott összeállításban indul harcba a bajnoki pontokért, mert Búss Újvidékre szerződött, viszont két zentai játékos, a bácsföldvári Vojvodinából érkező Mellik Viktor és a Temerinből átszerződő Fehér Roland a következő idényben a topolyai klubot erősíti. Rajtuk kívül még a korábbi játékosok közül Egri Tihamér, Faggyas László és Kovács Richárd alkotja a feljutásra esélyes csapatot.

Az egyéni eredmények közül Pelle Orsolyának a serdülők között párosban elért országos bajnoki címe az egyik legjobb, emellett a fiatal játékos részt vett a serdülők számára rendezett Top 12-n is. Halász Ella bronzérmet nyert az ifjúsági Top 12-n, de a korosztályos ranglistaversenyen Kovács Katona Lilla is ütőt ragadott. A fiúk közül Kovács Zsolt a fiatalabb serdülők ranglistáján a harmadik helyen fejezte be az idényt, szeptembertől pedig már a serdülők mezőnyében szerepel tovább. Ezenkívül a topolyai klub játékosai még számos érmet nyertek a tartományi bajnokságokon, különféle tornákon.

A legfiatalabbak Barna Blanka és Egri Tihamér vezetésével már elkezdték a következő idényre való felkészülést. Az első két hétben az alapozáson, az erőnléti edzéseken, az erősítő gyakorlatokon van a hangsúly, a labdát majd a napokban helyezik előtérbe. A feltételek kiválóak, hiszen a Csáki Lajos Általános Iskola az asztaliteniszezők rendelkezésére bocsátotta a konditermét, ahol a játékosok nyugodtan készülhetnek.

— Első csapataink a héten kezdik meg a felkészülést a szeptember eleji bajnoki rajtra. A Zentával és az újvidéki klubokkal több közös edzést tervezünk, és néhány barátságos mérkőzés is esedékes. Az első számú női csapat esetében a Szuperligában való maradást, a fiúkkal pedig az I. ligába való bejutást tűztük ki célul. A II. ligában és a Vajdasági Ligában szereplő női csapatainkat az idén is utánpótláskorú kislányokból állítjuk össze. Fontos, hogy a lányok állandó játékban legyenek, tapasztalatot gyűjtsenek. A második számú férficsapatunkba néhány veterán játékost igazolunk, akik a fiatalokkal együtt továbbra is az Észak-bácskai Ligában fognak szerepelni. A harmadik számú csapatunk újra elindul a Szabadkai Ligában, ahol megpróbáljuk megvédeni az idén megszerzett bajnoki címünket — mondta Juhász Antal, a Topolya Asztaliteniszklub elnöke.

A 2016/17-es idény szeptember elején kezdődik, a sorsolást a napokban tartják meg.


Kattintson az alábbi képre, és olvassa el a szerző adatlapját is:
Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..