home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Újoncként a rájátszásban
Tóth Tibor
2017.06.15.
LXXII. évf. 23. szám
Újoncként a rájátszásban

A Topolya Asztaliteniszklub női felnőttcsapata a Szuperliga újoncaként bejutott a legjobb négy közé, a férficsapat azonban épphogy lemaradt a selejtezőbe való jutáshoz szükséges első két helyről: a 3. pozíción zárta a II. liga északi csoportjának küzdelmeit. A mögöttünk álló idényt Juhász Antallal, a Topolya Asztaliteniszklub elnökével elemeztük.

Az I. ligában bajnoki címet szerzett női együttes a Szuperligában a bennmaradást tűzte ki célul, ezt pedig a rájátszásba jutással alaposan túlteljesítette.

— Célunkat már az őszi idény végére teljesítettük, a tavasszal pedig sorjáztak a várt győzelmek, így az alapszakasz harmadik helyével jogot szereztünk a rájátszásban való részvételre. Az elődöntőben a tavalyi bajnok Novi Sad csapatával — melynek színeiben két topolyai sportoló, Fenyvesi Anna Zsófia és Truzsinszki Viktória is szerepel — játszottunk két mérkőzést. Igaz ugyan, hogy mindkét találkozót az újvidéki együttes nyerte meg 4:0-ra, ám ezek színvonalas küzdelmet hoztak. Az újvidéki meccs szinte szorosabb volt, mint a topolyai visszavágó. Több mérkőzést is nagy csatában, 3:2-re veszítettünk el. Barna Blankának volt esélye Fenyvesivel szemben, magyarországi játékosunk, Haraszti Nóra is jól játszott Truzsinszki ellen, Halász Ella pedig megnyerte az első két játszmát a válogatottal, Makszuti Anettával vívott mérkőzésen, végül azonban elveszítette a meccset. Abban bíztunk, hogy a topolyai visszavágón megnehezítjük a bajnok csapat dolgát. A Csáki Lajos Általános Iskola tornatermében 150 fős közönség volt kíváncsi a visszavágóra. A hazai pálya, a feszültség valamelyest rányomta bélyegét a lányok játékára. Itt is teljes győzelmet aratott a Novi Sad, de két egyéni mérkőzést majdnem mi nyertünk meg. Halász nagyon színvonalas mérkőzésen veszített Truzsinszkitól, és Haraszti is jócskán megszorongatta Fenyvesit. Lehetett volna egy kicsit szorosabb is az eredmény, de mi az elődöntőbe jutásnak is örülünk — mondta Juhász.


Juhász Antal, a Topolya Asztaliteniszklub elnöke (a szerző felvétele)

A következő idényre a klub nevet változtat, és a rendelkezésre álló pénzösszeg nagyságától függően alakítja ki játékoskeretét. A csapat egyben tartása a cél, viszont Haraszti több olyan külföldi ajánlatot kapott, amellyel a Topolya nem tud lépést tartani.

— Barna biztosan nálunk marad. A tanulmányait Szegeden folytató Halász is szólt, hogy maradni szeretne, rá is számítunk, ahogy Brindza Ágnesre is, aki már szintén oszlopos tagja csapatunknak. Alapcélunk a bennmaradás, de hogy ezt elérjük, ahhoz mindenképp erősítésre lesz szükségünk. Sajnos korlátozott azoknak a női játékosoknak a száma, akik ilyen értelemben szóba jöhetnek. Nagyon sok olyan újvidéki csapat van, amely felvásárolja a játékosokat. Meglátjuk, kivel sikerül megegyeznünk. Neveket még nem szeretnék említeni, mivel az átigazolási időszak csak július 31-én ér véget. Utánpótláscsapatunkból Pelle Orsolya neve merült fel mint új szuperligás játékosé, de ez még az előkészületektől és egyebektől is függ — mondta a klubelnök.

A Topolya második számú női csapata a II. liga északi csoportjának középmezőnyében az 5. helyen zárta a 2016/17-еs idényt. A klub vezetői elégedettek ezzel az eredménnyel, hiszen itt a tapasztalatszerzés a fő cél, valamint a minél több mérkőzés megteremtése a lányok számára. Csapatban a topolyai serdülő lányok bronzérmet nyertek az országos bajnokságon, az egyéni viadalokon pedig a generációváltás miatt nem volt lehetőség éremszerzésre.

A felnőttférfi-csapat már több éve harcol az I. ligába jutásért, ám mindig csak egy mérkőzés, játszma, labdamenet választja el a selejtezőbe való bekerüléstől. A nemrég befejeződött idényben a Topolya két újvidéki együttes, a Radnički és a Vojvodina 2011 mögött végzett a 3. helyen.

— Az idén valóban jó csapatunk volt, de az I. ligába jutott két ellenfél erősebb volt nálunk. A 3. helyet jó eredményként könyveljük el, mivel a ligában négy-öt csapat olyan játékerőt képviselt, amellyel a magasabb ligában is megállta volna a helyét. Az eredmény ellenére maximálisan elégedettek vagyunk. Erősítéseink, Fehér Roland és Mellik Viktor is jól teljesítettek, akárcsak Egri Tihamér, Faggyas László és Kovács Richárd, ám az a pici sajnos az idén is hiányzott a továbbjutáshoz. Nem csüggedünk, a csapatot szeretnénk egyben tartani, és a következő bajnokságban is megcélozzuk az első két helyet. Talán nem lesznek annyira erős ellenfeleink, mint az elmúlt években. Figyelni kell a Vajdasági Ligából veretlenül feljutott újvidéki Egységre, a törökkanizsai Obilićre — ahol eddig főleg a női asztaliteniszre helyezték a hangsúlyt, illetve megszerezték az országos csapatbajnoki címet —, valamint örök riválisunkra, a Čelarevo együttesére. A következő idényben is hatalmas lesz a küzdelem az első két helyért. Reméljük, végre sikerül megszereznünk az egyiket — bizakodik a klubelnök.

A Topolya második számú csapata a 2. helyen zárta a Bácskai Liga küzdelmeit. A fiatal játékosok egy rutinosabb asztaliteniszező segítségével kellemes meglepetést szereztek a második hely elnyerésével, hiszen ebben a ligában főleg a tapasztalatszerzés volt a cél.

— A Kovács Zsolt, Aleksandar Čalović, Purucki Zoltán összetételű csapat az ezüstérmes helyezéssel jogot szerzett a magasabb ligában, azaz a II. Vajdasági Ligában való részvételre. Ezt azonban kihagyjuk, mert ez a liga eléggé költséges, valamint az egyéni versenyeken való szereplés miatt nehezen lehetne ezenkívül még a csapatbajnokságban is játszani. Együttesünk a Bácskai Ligában marad az elkövetkező idényben is. Barna Blanka és Egri Tihamér vezetésével egy erős, második, harmadik és negyedik osztályosokból álló fiúcsapat van kialakulóban, mely jövőre még jelentősebb játékerőt képviselhet, és alappillére lehet a második számú fiúcsapatunknak. Nagy terveink vannak ezekkel a srácokkal, nemcsak a második fiúcsapatunk munkájába kapcsoljuk be őket, hanem egyéni versenyeken is számítunk majd rájuk. Az egyéni versenyeken Kovács Zsolt elsőéves serdülőként több dobogós helyet szerzett, és a többiek is pontokkal, helyezésekkel tértek haza minden megmérettetésről. Jövőre már pionír- és serdülőcsapatot is tudunk indítani a különféle viadalokon, az elvárásunk pedig néhány érem — mondta Juhász Antal, a Topolya Asztaliteniszklub elnöke.

A csapatok június 14-éig edzenek, majd jöhet a jól megérdemelt, egy hónapos pihenő. A tavalyi évhez hasonlóan a vezetőség az idén is nagy edzőtábort tervez, melybe más helységekből is szeretne bekapcsolni játékosokat. Az edzőtáborból hagyományt akar teremteni — akár még külföldi csapatok is felfigyelhetnek erre a lehetőségre. Topolya egyre inkább a sportok városává válik, ennek részeként pedig az asztaliteniszklub is megpróbál minél aktívabb szerepet vállalni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..