home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Újoncként a második helyen
Tóth Tibor
2014.03.12.
LXIX. évf. 11. szám
Újoncként a második helyen

A gunarasi Olimpia labdarúgóit a szabadkai körzeti liga meglepetéscsapatának is nevezhetjük, hiszen újoncként a kiváló második helyen zárták az őszi idényt. A fennállásának 78. évét ünneplő klub a 2013/14-es idényben jutott fel először a szabadkai ligába, és nem ijedt meg a sokkal tapasztaltabb együttesektől, hanem bátor, okos játékkal előbb csak meglepte, majd fokozatosan kivívta riválisai elismerését.

A gunarasi pálya bevehetetlen várnak bizonyult a többi csapat számára, hiszen az Olimpia minden hazai mérkőzését megnyerte, a többi közt az éllovas Szabadka egyetlen vereségét is Gunarason szenvedte el.

— Rendkívül elégedettek vagyunk a csapat teljesítményével, a játékosok hozzáállásával és a klubban folyó munkával, az őszi idényben elért eredmény pedig jóval az elvárásaink felett van — mondta Orcsik István, az Olimpia Labdarúgóklub elnöke. — Előzetes célunk a biztos középmezőny volt, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a második helyen zárjuk az őszt. Nem engedtünk ki hazai meccset a kezünkből, Gunarason minden bajnokesélyes csapat kikapott. Egy-két megingástól eltekintve vendégként is jól szerepeltünk. Kivétel az AFK és a Vinogradar elleni találkozó: Adán úgy kaptunk ki 3 : 2-re, hogy a hazaiak tíz emberrel játszottak, Hajdújáráson pedig nem összpontosítottunk eléggé, és beleszaladtunk egy nagy zakóba. Hazai pályán erényünk az agresszív és a gyors játék, a fiúk úgy lépnek ki az öltözőből, hogy bizonyítsanak annak a gunara-si közönségnek, amely hetvennyolc éve arra várt, hogy csapatát magasabb rangfokozatban láthassa. Három gyors csatárunk — a középpálya hathatós támogatásával — állandó veszély az ellenfél kapujára.

A klubelnök a csapatában nem, a ligában viszont nagyot csalódott, mivel sokkal jobb együttesekre számított. Némely csapat túl van favorizálva, a pályán azonban nem sokat mutat.

— Igaz, hogy ebben a ligában jobb minőségű focit láthatunk, mint a községiben, hiszen itt a csapatok nagy része már rendszeresen dolgozik. A két liga között csak annyi különbséget látok, hogy az ebben szereplő csapatoknak sokkal jobb az erőnlétük, mint a községi ligásoknak. Csak ennyit, semmi mást — vélekedik.

A csapat február első hetében kezdte meg a felkészülést a tavaszi folytatásra. Eddig négy barátságos mérkőzést játszott: Bajsán 2 : 1, TSC-től (volt Topolya) 3 : 0 arányú vereséget szenvedett, a szenttamási Mladost Radost elleni meccsen gól nélküli döntetlent ért el, a péterrévei Jedinstvót pedig 6 : 0-ra verte.

A játékoskeretben néhány változás történt. A csapatot a pályafutását befejező Tóth Szabolcs, valamint Nenad Grbić hagyta el, a korábbi kiváló óbecsei futballista, majd edző, Kaszás Attila fia, Kaszás Krisztián pedig a gunarasiakhoz szerződött.

Balaska Ottó vezetőedző csapatának célja az előkelő helyezés megőrzése.

— Nem szeretnénk eljátszani az ősszel megszerzett kiváló helyezésünket. A liga átalakul, egyelőre úgy áll, hogy a szabadkai és a vajdasági közé beékelik az észak-bácskait is. Ebben az esetben négy vagy öt csapat kerülne a magasabb rangfokozatba, de még kérdés, hogy selejteznie kell-e valakinek, vagy sem. Úgy érezzük, hogy ott a helyünk az első négyben, de a labda kerek, és ha az utolsó meccset is lefújják, akkor látjuk meg, hol is vagyunk. Nagy reményekkel várjuk a március 15-ei tavaszi nyitányt, a nyegosevói Proleter elleni szomszédderbit, melyen tovább szeretnénk folytatni hazai győzelmi sorozatunkat — mondta Orcsik.

Gunarason az utánpótlásra is nagy hangsúlyt helyeznek. Az Olimpia pionírcsapata a topolyai községi ligában nyolc csapat versengésében az őszi idény után az 5. helyen áll. Mićo Marijić csapatának célja a dobogó. Ennek megvalósítására a tavaszi hét forduló alatt lesz alkalmuk a gunarasi futballistáknak.      

A Fehér Szarvas győzelme

A gunarasi Dózsa György Általános Iskola tornatermében az idén immár 39. alkalommal szervezték meg a hagyományos kispályás labdarúgótornát. A tizenöt csapat versengéséből a gunarasi Fehér Szarvas került ki győztesen. A zöld-fehérek első helyen jutottak tovább a csoportjukból, majd a középdöntőben előbb a Slaviját (10 : 5-re), majd a Magyar Ászokat (8 : 2-re) győzték le. A legjobb három csapat körmérkőzéseken döntött arról, hogy ki lesz a tornagyőztes. A Fehér Szarvas ezúttal sem ismert kegyelmet, s két topolyai csapatot legyőzve (a Fast Food ellen 5 : 3, az Amadeus ellen pedig 2 : 1 volt az eredmény) tartotta otthon a tornagyőztesnek járó serleget. A torna legjobb játékosának Dér Lóránt (Fehér Szarvas) bizonyult.  

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..