home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Új zenekar tűnt fel, a Karmapolis!
Zvekán Péter
2015.02.11.
LXX. évf. 6. szám
Új zenekar tűnt fel, a Karmapolis!

A Karmapolis zenekart 2010-ben alapította Kenyeres András gitáros, énekes, zongorista és producer, Szipszer Szabolcs szintetizátoros, dobos és producer, valamint Lipi Gábor basszusgitáros.

A tagok a zenekar alapítása előtt is zenéltek együtt, ráadásul nem ritkán akár többezres közönségnek is — külföldön és Magyarországon egyaránt. A gyerekkori barátság után az élet úgy hozta, hogy szétváltak az útjaik, ám nemrég elhatározták, közösen alapítanak egy zenekart. Saját megfogalmazásuk szerint olyan dalokat szeretnének írni, amelyek a lehető legjobb tudásuk szerint születnek meg, amelyek „nem játékai semmiféle szélnek”, vagyis a zenéjükért egyedül magukat „okolhatják”, illetve lehetnek rá büszkék. Kompromisszumokat tehát nemigen kívánnak kötni művészeti kérdésekben.

A fiúk egy kis hírnévre is vágytak, ezért jó lehetőségnek tartották, hogy részt vegyenek a 2015. évi A Dal versenyen. A Time Is Now című szerzeményükkel neveztek be, mely elmondásuk szerint az élet olyan nagy pillanatairól szól, amikor döntést kell hoznunk, és csak sokkal később fog kiderülni, hogy mindez mekkora hatással volt a sorsunkra. De vajon tudjuk-e érzékelni ezeket a pillanatokat, valóban döntünk-e? Vagy csak folyamatosan halogatunk, és úgy gondoljuk, majd csak lesz valahogy.

A zenekar bejutott A Dal idei középdöntőjébe, úgyhogy lesz még alkalmunk találkozni a fiúkkal, és szurkolnunk nekik.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..