home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új többnyelvű utcanévjelző táblák Muzslyán
Borbély Tivadar
2018.07.31.
LXXIII. évf. 30. szám
Új többnyelvű utcanévjelző táblák Muzslyán

A muzslyai helyi közösség tanácsának kezdeményezésére nemrégiben új, többnyelvű utcanévjelző táblákat állíttattak.

A magyar és szerb feliratokon kívül ezentúl román és szlovák nyelven is olvashatók lesznek az utcák nevei.

Emlékeztetőül fontos kiemelni, hogy a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárságnál 2015-ben sikeresen megpályázott eszközöknek több mint a felét a tervdokumentáció elkészítésére költötték, a megmaradt összegből pedig az említett év elején sikerült néhány utcát megjelölni. A táblák felállítása 2016-ban folytatódott, a titkárság ugyanis újabb, 130 000 dináros támogatást adott erre a célra. Ezenkívül a település be- és kijáratainál is táblákat helyeztek el, melyeken magyar, szerb és angol nyelven üdvözlik a településre érkezőket.

Az idén beszerzett táblák támogatási összege 100 000 dinár volt, a felállítási munkálatokban pedig részt vettek a helyi közösség tanácsának és a VMSZ helyi szervezetének tagjai.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..