home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Új néprajzi könyvek
Tóth Lívia
2017.11.29.
LXXII. évf. 47. szám
Új néprajzi könyvek

Két könyvvel ismerkedhettek meg az érdeklődők azon a rendezvényen, amelyet Zentán, az Alkotóházban tartottak meg.

A jelenlévőket Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ igazgatója köszöntötte, majd átadta a szót a vendégeknek.


A szerző felvételei

Szőke Anna néprajzkutatónak két feladata is volt az esten. Elsőként Jung Károly néprajzkutató legújabb, Folklór minden időben és más témák című kötetéről beszélt, illetve a tanulmányok megszületésének körülményeiről kérdezte a szerzőt. A Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában közreadott kiadvány Jung Károly 2012 és 2017 között megjelentetett írásait tartalmazza.

Az esemény folytatásában dr. Szőke Anna elmondta, a Kiss Lajos Néprajzi Társaság legújabb tanulmánykötetének az az apropója, hogy tavaly nagyszabású konferenciát tartottak a péterváradi csata 300. évfordulója alkalmából. A tekiai Havi Boldogasszony köszöntése című kiadvány, mely a Kulturális értékeink a Kárpát-medencében sorozat második részeként látott napvilágot, a tanácskozáson elhangzott előadásokat gyűjti össze.

Az ünnepélyes bemutatón közreműködött Szeles Veronika népdalénekes és Kónya Sándor csókai verséneklő, néprajzkutató, aki a könyvben megjelent, a tekiai énekekkel foglalkozó értekezéséről beszélt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..