home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új műsorvezetőkkel folytatódik az Ég, föld, férfi, nő
MTI
2014.09.25.
LXIX. évf. 39. szám
Új műsorvezetőkkel folytatódik az Ég, föld, férfi, nő

Folytatódik a közmédia Ég, föld, férfi, nő című országjáró sorozata: október 4-től Weisz Fanni hallás sérült modell, esélyegyenlőségi aktivista és Nagy Sándor műsorvezető kalauzolja a nézőket kevésbé ismert magyar tájakon és határon túli vidékeken az M1 műsorán.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a műsort beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a közmédia számára fontos a társadalmi szerepvállalás, ezen belül az is, hogy a fogyatékkal élőket ne csak a nekik szóló műsorokban, hanem más műfajokban is bemutassák.

Mint elmondta, nem klasszikus országjáró sorozat indul októberben, inkább egy kalandfilm, amelyben a két szereplő egymással sajátos módon kommunikálva él át különféle kalandokat. Hozzátette: a fogatások alatt olyan harmónia alakult ki a két utazó között, hogy a nézők semmit sem érzékelnek abból, hogy az egyikőjük nem halló ember.

Páros Ádám, a műsor felelős szerkesztője elmondta: a televíziózás elsősorban kommunikációs műfaj, amelyet mindkét szereplő remekül művel. A forgatások alatt a stáb tagjai is megpróbálták elsajátítani a jelnyelvet, a riportalanyok pedig elkezdtek jobban artikulálni, de adódtak olyan jelenetek is, amelyek bábeli zűrzavart okoztak.

A felelős szerkesztő hangsúlyozta: a sorozat fontos eleme, hogy nincsenek benne kreált szituációk, mindig a valóságot adják vissza. "Van olyan jelenet, amikor Fanni semmit nem ért abból, amit a riportalany mond neki, de ez nyilvánvalóvá válik a nézők számára is" - mondta.

Nagy Sándor arról beszélt, hogy Weisz Fanni nagyon jól olvas szájról, de ahhoz, hogy igazán jól, akár szavak nélkül is értsék egymást, meg kellett ismerniük egymás világát. A műsorvezető megjegyezte, hogy a zökkenőmentes munka sikeréhez hozzájárultak a stáb tagjai, akik odafigyeltek rájuk és szabad kezet adtak nekik. Mivel a jelenetek nem voltak előre megírva, izgalmas improvizatív helyzetek alakultak ki.

Weisz Fanni szerint az eddigi zárt világa a sorozat készítőinek köszönhetően kitárult. Sok új dolgot tapasztalt meg és olyan helyekre is eljutott, ahol eddig sosem járt. A siket műsorvezető hangsúlyozta: kollégája jó artikulációjának és a köztük kialakult sajátos kommunikációnak köszönhetően jól megértették egymást.

A 13 részes sorozatból eddig 7 epizód készült. Az első részben Weisz Fanni szülővárosába, Pécsre látogattak el, ahol a hallás sérült lány saját szemszögéből mutatja be kedvenc helyeit, meséli el emlékeit.

Ég, föld, férfi, nő október 4-én 16.30-kor az M1 műsorán!

Fotó: MTI/Kovács Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..