home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Új játszótér a törökbecsei ovisoknak
ZSE
2018.10.04.
LXXIII. évf. 40. szám
Új játszótér a törökbecsei ovisoknak

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében új játszóteret kapott a törökbecsei Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézmény Poletarac épülete. A beruházásra a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével került sor.

Az újításnak az óvónőkön kívül a kicsik örülnek a legjobban, akik a felújított játszóteret már birtokukba is vették. A Cirmos csoport tagjai kipróbálták a játékszereket, és ha csak tehetik, a kisházban társalognak, vagy éppen a fából készült mozdonyról csúsznak le.

— Az óvodának volt saját játszótere, de igazán rossz állapotú — nyilatkozta Ződi Valéria óvónő. — A korábbi játékszerek vasból készültek, és korántsem voltak biztonságosak. Az óvoda épületéhez egy nagy, füves játszórész tartozik. Itt helyezkednek el a vas játékszerkezetek, melyek már egy kicsit elöregedtek, hiányosak. A helyükbe ez idáig nem kaptunk újakat, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programnak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően azonban új játszótérrel gazdagodtunk, mely modernebb és biztonságosabb. A gyerekek ezentúl nem vasmászókára másznak, hanem egy óriási, fából készült várba, melyhez két csúszda tartozik dupla toronnyal, mászófalakkal, létrákkal, kilátótoronnyal, egyensúlyozó-átjáró gerendával. A gyerekeink most már nem a füvön, hanem a színes faházikóban játszanak, vagy éppen a mozdonyon bujkálnak. Ami még előnyös, hogy a kicsiknek többé a hintákra sem kell sokat várniuk, hiszen azok is fel lettek újítva. Az ovisaink élvezettel játszanak, ily módon pedig bátrabbak, kitartóbbak és mindenképp ügyesebbek lesznek.

— Szeretném megköszönni az új játszóteret, hiszen arra már igazán szükség mutatkozott — nyilatkozta Dragan Miloradović, a Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója. — Intézményünkben összesen 26 óvodáscsoport van. A gyerekek közül 59-en magyar ajkúak, velük három csoportban dolgozunk.

Ilia László, a Magyar Nemzeti Tanács helyi koordinátora elmondta, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program megvalósítása tavaly kezdődött, Törökbecsét több beruházás is érinti.

— A nemzetpolitikának köszönhetően a határon túli óvodaprogram keretében támogatások érkeznek az anyaországtól. Tavaly Törökbecse községben három magyar óvodai csoport egy Magyar sarok nevű fejlesztőcsomagot kapott. Mindemellett megkezdte munkáját az iskolai felkészítő tagozat is. Az anyaország, valamint a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából az új, korszerű játszótér boldogságot, örömöt csempészett a pedagógusok, a szülők és a kicsik arcára.

A törökbecsei óvodások új játszóterének értéke 700 000 dinár.


A Cirmos csoport (a szerző felvételei)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..