home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Új bejárati ajtó az iskolában
Tóth Tibor
2017.12.20.
LXXII. évf. 50. szám
Új bejárati ajtó az iskolában

Új bejárati ajtót kapott a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola.

A hajdújárási helyi közösség két jótékonysági bált szervezett a 2017. évben, az első bevételéből klímaberendezést vásároltak az óvodának, a legutóbbi báléból pedig új bejárati ajtó került az általános iskolába. Szűcs Anna, az általános iskola igazgatónője örömét fejezte ki a helyi közösség cselekedete kapcsán, és az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

— Mindig is a közösségi összefogás híve voltam. Fogjanak össze a szülők, a falubeliek, a jó szándékú emberek, segítsük közösen óvodáinkat, iskoláinkat, intézményeinket! A közösségi sikerélmény megmaradásunk egyik fontos záloga. A nálunk gazdagabb országokban a szülők gyakran vesznek részt jótékonysági bálokban, ezáltal is összetartva a közösséget. A jótékonysági bál volt az első megmozdulás az iskola megsegítésére. Szeretném, ha még több szülő tartaná fontosnak, hogy táncoljon, bulizzon egyet, és közben segítse intézményeinket. A közösségért való cselekvés egyfajta kapaszkodó is, mely itthon tart bennünket. A hasonló jellegű rendezvények a szülőföldhöz kötik a szülőket, a gyerekeket, erősítik az itthon maradás szándékát — mondta az igazgatónő.

Az iskola az év második felében több sikeres pályázaton vett részt. A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárságtól 3 millió dinárt nyert a teljes tetőcserére. A közbeszerzés befejeződött, a kivitelező az időjárás jobbra fordulásával azonnal megkezdi a munkát. A másik sikeres pályázat a biztonságikamera-rendszer felújítására vonatkozik. A hajdújárási iskolában levő mindhárom berendezést, valamint a királyhalmi és a noszai iskolákban található kamerákat is felújítanák, egy közös rendszer pedig összekötné őket.

Sövény Rudolf, a hajdújárási helyi közösség közgyűlésének elnöke kiemelte, hogy az igazgatónővel való előzetes egyeztetés után esett a választásuk a bejárati ajtó cseréjére, mivel a régi már tönkrement, nem zárt tökéletesen, az új azonban már nem engedi be a hideget.

— Bízom benne, hogy a jótékonysági bálok sorozata folytatódik, hiszen szükség van rájuk. Megnézzük, kinek kell segítség, mit kellene vásárolni, és ennek alapján döntjük el, mire fordítjuk a következő jótékonysági bál bevételét — mondta a hajdújárási helyi közösség közgyűlésének elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..