home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új ágyak az óvodának
Tóth Lívia
2018.01.16.
LXXIII. évf. 3. szám
Új ágyak az óvodának

A Vajdasági Magyar Szövetség Zentai Ifjúsági Fóruma és az Intellektus Ifjúsági Civil Szervezet a tavaly megtartott jótékonysági bál bevételének egy részéből tíz új ágyat vásárolt a zentai Hófehérke Óvoda Százszorszép épületének.

Az intézményben nagy örömmel fogadták az adományt, ugyanis az eddigi ágyak korszerűtlenek és nehezen mozgathatóak voltak. Az óvoda dolgozói három tagozatban mintegy hetven kisgyermekkel foglalkoznak, akik közül nyolcan-tízen a délutáni alvás ideje alatt is itt tartózkodnak.   

Gyertyás Mónika, a VMSZ Zentai Ifjúsági Fórumának alelnöke elmondta, a szervezet tagjai fontosnak tartják a közösségben való gondolkodást, igyekeznek fokozottan odafigyelni a környezetükre és segíteni a jelentkező problémák megoldásában.  Az új ágyak, amelyek könnyűek, egyszerűen tisztíthatóak és minden szempontból megfelelnek a kis használóik igényének, 54 ezer dinárba kerültek.

Burány Gábor, az Intellektus Ifjúsági Civil Szervezet elnöke arról számolt be az újságíróknak, hogy a jótékonysági báljuk várakozáson felül sikerült, 140 résztvevője volt és 180 ezer dinárt gyűjtöttek össze. Az egyéni adományok mellett három ifjúsági civil szervezet kínálta fel a segítségét, a már említetteken kívül a Zentai Ifjúsági Szervezet is.

Az elsődleges cél az volt, hogy a Zentai Közkórház tüdőosztályának EKG gépet vásároljanak, amit még decemberben át is adtak az intézménynek, és nagyon örülnek, hogy az óvodát is meg tudták ajándékozni. 

Az Intellektus Ifjúsági Civil Szervezet a nyáron a zentai vízilabda klubot segítette egy új eredménykijelző beszerzésével, tavasszal pedig részt vesznek a játszótér kialakításában a Csárda üdülőtelepen.

Kopasz Ildikó, a Hófehérke Óvoda igazgatója nem rejtette véka alá, hogy az épületeik igencsak kifogásolható állapotban vannak, de a helyzeten igyekeznek változtatni. Ők is kihasználnak minden lehetőséget, de természetesen a jótékonysági akcióknak is nagyon örülnek. A tavalyi évben a Százszorszép épületben felújították a szanitáris helyiséget, a téli szünidőben a fűtés megoldásán dolgoztak, ugyanis tönkrement a kazán, emellett az ablakok cseréje sem halogatható túl sokáig.

Az igazgatónő hangsúlyozta azt is, hogy a csoportszobák szépek és kellemesek, ahol a gyermekek jól érzik magukat, ami főleg az óvónők kreativitásának köszönhető és ezért a tevékenységükért dicséret illeti őket.

Az új ágyak átadásán jelen volt Mancfeld Ottília, a Százszorszép óvoda vezető óvónője is.

Kopasz Ildikó, Mancfeld Ottília, Gyertyás Mónika és Burány Gábor

(A szerző felvételei)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..