home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Új VOLT-himnusz született
Zvekán Péter
2018.06.24.
LXXIII. évf. 24. szám
Új VOLT-himnusz született

Magyarország a zenei fesztiválok tekintetében valamilyen oknál fogva kiemelkedően erős.

Fontos, hogy nemcsak a szervezők erőltetik az egészet, hanem a közönség felől is nagy az érdeklődés. A számos ilyen rendezvény közül az egyik legjobb a Sopronban megrendezett VOLT, melyről tudni kell, hogy 1993 óta létezik, és helyet ad a többi közt a rock, az elektronikus zene, a jazz és a világzene jeles képviselőinek.

És ahogyan az manapság lenni szokott, a VOLT sem maradhatott ki a sorból, mivel évek óta ismert magyarországi előadókat kér fel arra, hogy készítsék el a fesztivál himnuszát. Ezek a dalok legtöbbször nagyon sikeresek, és ezzel valójában mindkét fél nyer. A szervezők örülnek, mert keményen be lett promózva a rendezvényük, az előadóknak pedig ugyanúgy jó, hiszen nekik is kell a sláger és a reklám. A fesztivál menedzsmentje az idén sem bízott semmit a véletlenre, a jelenleg legsikeresebb fenegyerekek egy egész csoportját gyűjtötte össze. Ők név szerint Majka, Curtis és a napjainkban egyre sikeresebb Pápai Joci.

Majka az egyik legérdekesebb karriert tudhatja magáénak, hiszen nem sok hozzá hasonló előadó van a zenei piacon. Egy ország ismerhette meg a Való Világból, ahol megmutatta raptudását. Ezután következett a Dopemannel való közös együttműködése, mely végül nem lett túl hosszú életű, viszont a szólókarrierje már annál inkább. Emellett a tévében is egyre többször tűnt fel, ami odáig „fajult”, hogy jelenleg az egyik top műsorvezetőnek számít a legnagyobb magyarországi kereskedelmi csatornán.

Curtis csatárként űzte a focit, majd visszavonulása után belevágott a rappelésbe. Majkával jó spanok lettek, és közösen olyan slágereket alkottak, mint a Belehalok, az Elvitted a szívemet, a Hatodik emelet vagy a Csak te létezel.

Pápai Jociról már sokszor írtam, ezért róla most csak annyit, hogy amióta 2017-ben képviselte Magyarországot az eurovíziós dalfesztiválon, a karrierje felfelé ível. Arról nem is beszélve, hogy a versenyre kivitt Origo óta végérvényesen ráállt a modern és az autentikus zene összehangolt egyvelegére, melyet teljesen a saját érzésvilágára tudott formálni, megalkotva ezzel a rögtön felismerhető Joci-hangzást.

Nos, ezek a srácok hozták össze az idei VOLT-himnuszt, mely az Irány Sopron! címet kapta.

 


Lobenwein Norbert fő szervező minderről a következőképp nyilatkozott a Magneotonnak: „Az elmúlt években olyan VOLT-himnuszok születtek, amelyek a magyarországi rádiók játszási listáin azóta is szerepelnek, és a legnagyobb videómegosztón többmilliós, sőt, több tízmilliós letöltést éltek meg eddig. Biztos vagyok abban, hogy a VOLT Fesztivál egyik legjobban várt és évek óta visszatérő két magyarországi sztárjának, Majkának és Curtisnek ez a dala is tarolni fog az éterben és a neten is.”

Társához csatlakozva Fülöp Zoltán hozzátette: „Megtisztelő, hogy Majkáék eleget tettek a felkérésnek, és nagyon jól illeszkedik a csapatba Pápai Joci, aki eddig VOLT-szűz volt, hiszen az idén lép először fel a fesztiválunkon.”

A másik oldalról Majka a következőket mondta: „Nagyon szeretjük a VOLT-ot, minden évben úgy intézzük, hogy egy pár napot lent tudjunk maradni a koncertünk előtt vagy után. Sopron gyönyörű hely, általában házat bérlünk a csapattal, ahol napközben kipihenjük magunkat, és még akár futni is el tudok menni a környéken, mielőtt belevetjük magunkat a fesztivál sűrűjébe. Olyan is előfordult, hogy maszkban buliztam, és senki sem ismert fel. Az egy igazán felszabadult este volt! Szóval van bőven emlékünk, melyből ihletet tudtunk meríteni, amikor megírtuk az Irány Sopron! című dalt.”

A végeredmény június 1-je óta már megtekinthető a YouTube-on, és már több mint félmillió megtekintést produkált.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..