home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tűzoltók között
2013.11.06.
LXVIII. évf. 45. szám
Tűzoltók között

Nemrégiben a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola udvarában szokatlan látvány, egy tűzoltókocsi fogadta a tanulókat.

Jaksa István és Bastic Aleksandar önkéntes tűzoltók tettek látogatást az intézményben. Bemutatták áldozatos munkájukat, megtanították az érdeklődő diákokat arra, hogy mit tegyenek tűz esetén, és felvilágosították őket a tűzcsap fontosságáról. Elmondták azt is, hogy a tűzesetek kilencven százaléka emberi mulasztás miatt következik be, és óva intették a gyerekeket a tűzzel való játéktól. A tanulók kérdéseket tehettek fel, így megtudták, hogy a vízen kívül még mivel lehet tüzet oltani, hányan vesznek részt egy oltásban, mennyi idő alatt érnek ki a „lánglovagok” a helyszínre stb. A diákoknak alkalmuk nyílt arra is, hogy beüljenek a tűzoltóautóba, felpróbálják a hőszigetelt ruhát, sisakot, és megemelhették a mentésnél használatos oxigénpalackot is — igaz, hatan együttes erővel tudták csak megmozdítani.

Az előadás végén a tűzoltók megtanították a gyerekeknek a segélyhívó számot (193) — mindenki bízik azonban benne, hogy soha nem lesz rá szüksége.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..