home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tunézia–Anglia 1:2 (1:1)
Tóth Tibor
2018.06.18.
LXXIII. évf. 24. szám
Tunézia–Anglia 1:2 (1:1)

G csoport, 1. forduló

Volgográd, 41 064 néző, vezette: Roldán (kolumbiai)

Gólszerzők: Szasszi (11-esből) a 36., illetve Kane a 11. és a 90+1. percben.

Tunézia: Hasszen (Ben Musztafa) – Meriah, Sz. Ben Jusszef, Bronn, Maalul – Szkiri, Badri, Szasszi – F. Ben Jusszef, Kazri (Kalifa), Szliti (Ben Amor).

Anglia: Pickford – Maguire, Stones, Walker – Young, Lingard (Dier), Henderson, Dele Ali (Loftus-Cheek), Trippier – Kane, Sterling (Rashford).

Anglia lendületesen kezdett, és Kane már a 11. percben megszerezte a szigetországiaknak a vezetést. Pár perc múlva az első számú tunéziai kapus megsérült, és helyette Ben Musztafa állt a kapufák közé.

Az idő múlásával egyre inkább lendületbe jöttek az észak-afrikaiak és a 36. percben büntetőhöz jutottak, melyet Szasszi értékesített, ezzel az első afrikai gólt szerezve a vb-n. A félidő végéig még Lingard kapufája érdemel említést.

A második játékrészben Tunézia sikeresen védekezett – nem is volt nehéz dolguk, mert az angol rohamok elmaradtak –, egészen a 91. percig, amikor jobb oldali szöglet után Maguire a teljesen egyedül álló Kane felé fejelte a labdát, a Tottenham csatára pedig ugyancsak fejjel megszerezte a három pontot érő találatot csapatának.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..